Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru cea mai bună supă de găluște. Secretul care o face gustoasă ca la restaurant: „E foarte bună”
Chef Sorin Bontea este cunoscut pentru rețetele sale pe care le împărtăşeşte cu publicul larg și cu toți cei ce-l apreciază. Recent, a vorbit despre rețeta sa de supă de pui. Iată ce ingrediente secrete foloseşte.
Rețetă supă de pui cu găluşte
De această dată, îți vom prezenta rețeta de supă de pui cu găluște a lui Chef Sorin Bontea, care a cucerit o mulțime de gospodine. Deși poate părea o rețetă simplă pentru cei pricepuți în bucătărie, există un ingredient secret care face supa delicioasă și găluștele pufoase.
„Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă", spune Chef Sorin Bontea.
Care sunt ingredintele folosite
Supă cu găluște - Ingrediente: ceapă, țelină, păstârnac, morcov, 2 ouă, griș, pătrunjel, sare şi praf de copt.„Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot", spune chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște - Mod de preparare: „Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea", a mai spus chef Sorin Bontea.
Praful de copt se pune pentru a ieşi găluştele pufoase
Chef Sorin Bontea are un secret pentru un preparat perfect. În ceea ce privește supa de pui cu găluște, celebrul bucătar spune că există un secret care stă în găluște. Pentru a ieși pufoase, chef Sorin Bontea pune în găluște praf de copt.
„Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine.
Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună", a conchis chef Sorin Bontea, pe canalul său de YouTube.