Chef Sorin Bontea, secretul celei mai bune tocănițe. La ce truc apelează de fiecare dată când o prepară

Ultima actualizare:

Cu siguranță că atunci când vorbim despre rețete iubite de către români, vom pomeni destul de rapid și de tocăniță! Iar dacă doriți să vă ridicați mâncarea la un alt nivel, atunci cu siguranță nu puteți ignora sfaturile oferite de Chef Sorin Bontea, pentru o tocăniță de vis!

De multe ori, din păcate, atunci când o rețetă este foarte delicioasă, ea vine cu dezavantajul că este și foarte dificil de preparat.

La polul opus, rețetele simple nu ne vor mulțumi întotdeauna, fie datorită gustului prea banal, ori a faptului că nu sunt sățioase. Ei bine, tocănița îmbină ce este mai bun în ambele variante: o mâncare gustoasă, foarte ușor de pregătit!

Iar fostul jurat de la „Chefi la Cuțite”, îndrăgitul maestru bucătar Sorin Bontea, are un truc ingenios care nu doar că ne va asigura o tocăniță delicioasă, dar va putea fi folosit la orice altă mâncare cu sos!

Secretul lui Sorin Bontea pentru o tocăniță de pui delicioasă

Mai precis, Sorin Bontea folosește doar aceste ingrediente pentru tocănița sa de pui: 6 – 8 cepe mari, pulpe de pui (dezosate), câteva foi de dafin, piper boabe, cuburi de roșii, mărar, cimbru uscat, sare, ulei și puțină făină.

Pentru a pregăti tocănița, trebuie să dăm puiul prin făină și să îl rumenimîn ulei. Carnea nu trebuie gătită complet deoarece va și fierbe, alături de celelalte ingrediente. Iar secretul lui Chef Sorin Bontea este datul puiului prin făină, înainte de prăjire! Acest pas ignorat de mulți români va asigura un sos dens și gustos, la final!

După ce scoatem puiul din tigaie, în același ulei vom pune ceapa, până devine translucidă. Apoi, pulpele de pui și ceapa se pun în cratiță, unde vom adăuga îndeajuns de multă apă încât să acopere puiul. Apoi vom adăuga și foile de dafin, piperul, cimbrul sarea, cât și celelalte ingrediente!

La final vom avea o mâncare delicioasă, pe care vom avea grijă să o pregătim de fiecare dată când avem ocazia!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net