Rețeta pe care bunicile din Polonia o preparau în fiecare vineri. Ai nevoie doar de cartofi și făină

12 decembrie 2024 11:48   Rețete

Multora dintre noi ne poate fi greu să ne decidem ce să mâncăm de-a lungul postului. Este destul de dificil să ne asigurăm o dietă sănătoasă și delicioasă atunci când postim, dar, există soluții ingenioase! Cu numai câteva ingrediente banale putem pregăti chiftele delicioase din cartofi!

Atunci când vine vorba despre cartofi, mulți dintre noi ne vom gândi la piure, sau la cartofi prăjiți. Însă, putem să facem și chiftele din acest produs banal!

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple, iar în numai câteva minute putem avea în farfurie o mâncare deosebită, gustoasă și perfectă pentru zilele de post! Această rețetă vine din Polonia, unde se numește prażoki! Iar în ciuda faptului că este foarte simplă, ea este extrem de populară!

Ce ingrediente ne sunt necesare

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, avem nevoie de un kilogram de cartofi, cinci linguri de făină, o linguriță de sare, apă, dar și puțin ulei. După cum putem vedea, lista ingredientelor nu este deloc una lungă! Această rețetă este perfectă pentru cei dintre noi care nu avem foarte multă experiență în bucătărie, deoarece se face ușor și nu are nevoie decât de câteva ingrediente banale.

Iar primul pas atunci când gătim această rețetă specială de cartofi este, evident, să îi curățăm, iar apoi să îi spălăm foarte bine. După ce am scăpat de cojile cartofilor, aceștia trebuiesc fierți în apă cu sare, până când se înmoaie. Din acest punct, nu mai trebuie decât să urmăm câțiva pași simpli pentru a pregăti o mâncare deosebită!

Cum pregătim o mâncare perfectă pentru post

Mai departe, cartofii trebuiesc puși într-o tigaie, alături de 250 de mililitri din lichidul în care au fiert. Peste ei vom adăuga și făina, însă, deocamdată nu trebuie să amestecăm! Tigaia trebuie acoperită cu un capac, iar cartofii vor mai fi lăsați să fiarbă, în timp ce făina stă peste ei.

Atunci când s-au înmuiat suficient, trebuie să stingem focul și să batem cartofii până când aceștia devin netezi și puțin lipicioși. Cel mai simplu este să înmuiem o lingură în ulei, iar cu ajutorul ei să formăm cartofii în forma unor chiftele. Acum, tot ce trebuie să facem este să scoatem chiftelele pe o farfurie! Dacă vrem un plus de aromă, putem presăra ceapă călită peste cartofi, sau arpagic tocat!

Mai multe