Shakshouka a la Chef Joseph Hadad, reţeta savuroasă şi simplă pe care trebuie să o încerci
Ţi-e poftă de ceva gustos şi plin de savoare care să fie şi uşor de preparat? De câte ori nu ai avut chef să mâncăm ceva care să îţi meargă la suflet, dar ai fost în pană de idei? Ei bine, îţi spunem noi o reteţă accesibilă şi care sigur te va mulţumi: shakshouka, făcută după indicaţiile lui Chef Joseph Hadad.
Shakshouka este un fel de mâncare nord african, originar din Maroc, despre care chef Joseph Hadad povestea că era des gătit de mama sa, pe atunci când el era mic. Partea cea mai bună la acest preparat e că nu are nevoie de ingrediente complicate, din contra, se face cu câteva care sunt accesibile oricui. Mai mult, datorită combinaţiei de condiment, va fi extreme de savuros şi, datorită culorilor sale, va fi foarte aspectuos.
Ingrediente pentru Shakshouka
Pentru a face o Shakshouka cum recomandă Chef Hadad , o să ai nevoie de roşii, usturoi, ardei iute roşu sau verde, ouă, coriandru şi pătrunjel.
- 5 roşii normale sau 1 şi 1/2 inimă de bou
- 5 catei de usturoi
- 1 ardei iute roşu sau verde
- 5-6 fire pătrunjel
- coriandru
- 4 ouă
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Cum se prepară Shakshouka
Primul pas e să pui tigaia la încins cu ulei. Toci ardeiul iute, îl sotezi în jur de 30 de secunde, pui usturoiul şi mai sotezi totul până devine auriu.
Decojeşti roşiile, le toci în bucăţi mari şi le adaugi în tigaie, alături de ardei şi usturoi. Le amesteci foarte bine şi le laşi pe foc cam opt minute.
Toci pătrunjelul şi coriandrul şi le adaugi în mix, amestecând din nou bine.
Adaugi cele patru ouă, sparte direct în tigaie, iar apoi pui un capac peste tot amestecul şi laşi încă cinci minute. Ouăle trebuie să fie făcute mediu, nici prea moi, nici prea tari.
Iei de pe foc, condimentezi după gust şi serveşti cu o felie de pâine toaste. Chef Hadad recomandă ca pâinea să fie făcută la foc, pentru că e mai autentic.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!