Supa care vindecă sufletul și te scapă de răceală. Rețeta a devenit virală pe internet

23 octombrie 2024 16:00   Rețete

Supa se numără printre cele mai bune remedii împotriva răcelii, dar și printre cele mai delicioase feluri de mâncare. Încă din bătrâni se spune că acest preparat „vindecă sufletul” și te scapă de gripă, motiv pentru care mamele și bunicile ne-o pregăteau foarte des în sezonul rece. 

Ingredientele necesare pentru cea mai bună supă

Rețeta a devenit virală pe internet, iar potrivit Cosânzele gătesc, metoda de preparare nu este deloc complicată. Se prepară cu pui de țară, iar ingredientele de care aveți nevoie se regăsesc adesea în bucătăria oricărei gospodine.

-un pui sau aripi + spate

-morcovi

-rădăcină de pătrunjel

-țelină

-ardei

-păstârnac

-ceapă

-apă

-sare și piper

-pătrunjel proaspăt

-pentru găluște: 2 ouă, griș și puțină sare.

Metoda de preparare

Tranșăm puiul și păstrăm doar aripile și spatele pentru a pregăti supa. Ulterior, punem tot ce a rămas în punguțe și le congelăm pentru alte feluri de mâncare. Continuăm prin fierberea cărnii cu puțină sare pentru aproximativ 40 de minute, după care strângem toată spuma care s-a format deasupra oalei. Dacă este necesar, se completează cu apă.

Legumele se adaugă întregi și mai lăsăm pe foc până când acestea ajung să fie complet fierte. Între timp, ne ocupăm de amestecul pentru găluște. Cântărim ouăle cu tot cu coajă, astfel încât gramajul să fie egal cu cel al grisului. Batem ouăle cu puțină sare, după care adăugă grisul treptat sub formă de ploaie. Important de menționat este că va trebui să lăsăm compoziția pentru 10 minute la odihnit.

Ulterior, scoatem carnea și legumele din vasul în care s-au fiert, strecurăm apa și adăugăm morcovul mărunțit, dar și fâșiile de carne de pui. După ce am format găluștele, le adăugăm în oală și acoperim cu un capac. Supa se lasă la foc mic pentru încă 10-15 minute în plus. La final, se adaugă pătrunjel proaspăt și se poate servi. Este un adevărat deliciu și are gust de copilărie.

Mai multe