Trucul pentru un blat de tort perfect. Secretul pe care nimeni nu ți-l va spune
Fie că este vorba despre o zi de naștere, o nuntă sau orice alt tip de eveniment, cât și de poftă, tortul se numără printre cele mai delicioase prăjituri. Blatul este inima oricărui tort, iar o textură moale și un gust savuros sunt esențiale pentru a obține un desert cu adevărat delicios. Ei bine, pentru a obține și tu un astfel de blat, trebuie să știi un lucru pe care nu oricine ți-l va împărtăși.
Fie că preferi torturile cu ciocolată, caramel, frișcă, fructe sau marzipan, blatul trebuie să fie unul gătit bine, pufos și gustos. Ceea ce nu mulți știu sau îți vor dezvălui este ingredientul secret care face blatul să iasă excepțional. Dar nu-i nimic, îți spunem noi!
Trucul pentru un blat de tort perfect
Așadar, un profesor de Gastronomie Moleculară vine să-ți dezvăluie în sfârșit ingredientul secret pentru un blat de excepție. Potrivit lui, se pare că amidonul adăugat în compoziția blatului ajută la obținerea unui blat bine crescut, întărind spuma compoziției, astfel încât să-și păstreze forma în timpul coacerii. Și totuși, probabil vor fi mulți care îți vor spune că această rețetă nu există, însă, este adevărat! Așa că, poți încerca și tu data viitoare când ai poftă sau nevoie de desertul tău preferat.
Totodată, alte trucuri care te vor ajuta să obții un blat de tort perfect sunt: să scoți ingredientele pentru blat de la frigider cu aproximativ o oră și jumătate înainte pentru a te asigura că acestea se adaptează la temperatura camerei; să verifici dacă ouăle sunt proaspete punându-le într-un bol cu apă (dacă plutesc nu sunt proaspete, iar dacă se scufundă, sunt); este recomandat să coci blatul pe suportul din mijlocul cuptorului pentru a avea certitudinea că se coace uniform și să îl tai abia după ce s-a răcit.
Dacă ții cont de aceste trucuri, vei mânca cel mai delicios tort și își va ieși un blat perfect. Așa că, poftă bună!