Nu curăța niciodată aceste obiecte din casă cu oțet. Greșeala pe care o face orice gospodină
Oțetul este o substanță foarte des folosită pentru curățarea anumitor suprafețe din gospodărie, însă există anumite obiecte pe care le puteți distruge dacă utilizați acest ingredient.
Oțetul este cunoscut pentru faptul că face minuni când vine vorba de curățenia în casă, datorită proprietăților sale antibacteriene, care alungă mirosurile neplăcute și conferă strălucire pardoselilor și altor suprafețe din gospodărie.
Totuși anumite obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu oțet, întrucât contactul cu această substanță acidă le poate deteriora iremediabil.
Oglinzile
Oțetul și orice altă substanță corozivă și acidă, cum ar fi sucul de lămâie, sau bicarbonatul de sodiu, nu ar trebuie utilizate pentru curățarea oglinzilor. Motivul este că aciditatea oțetului sau a sucului de lămâie se poate înfiltra sub stratul argintiu care conferă strălucire oglinzilor și astfel afectează suprafața de reflecție. Cel mai indicat este să curățați oglinzile cu o soluție de curățat geamurile și un material din microfibră.
Maşina de spălat rufe sau mașina de spălat vase
Tartrul din mașina de spălat vase sau rufe nu trebuie niciodată îndepărtat cu ajutorul oțetului. Oțetul poate degrada interiorul din oțel inoxidabil al acestor aparate de uz casnic din cauza acidității ridicate. De asemenea, există riscul ca garnitura de cauciuc, pompa şi conducta de scurgere să se deterioreze și să genereze scurgeri permanente, notează clickpentrufemei.ro.
Fierul de călcat cu aburi
Fierul de călcat cu aburi este un alt obiect de uz casnic pentru care nu trebuie curățat cu oțet. Detartrarea acestui obiect din gospodărie poate constitui o provocare, însă oțetul nu este recomandat deoarece distruge foarte stratul de protecţie din interior, precum și piesele din plastic, cauciuc şi metal.
Cea mai sigură metodă de igienizare a fierului de călcat cu aburi sunt soluțiile speciale destinate acestui tip de aparatură.
Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți folosit puțină pastă de dinți, nu gel, pe care o puneți mai întâi pe o cârpă moale. Ștergeți apoi suprafața fierului de călcat și aveți grijă ca suprafața să se fi răcit complet de la ultima utilizare, iar aparatul să fie scos din priză.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!