Oţetul din cidru de mere elimină arsurile la stomac

Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, oţetul din cidru de mere a fost folosit în numeroase scopuri, precum fabricarea murăturilor, uciderea buruienilor, curăţarea aparatelor de cafea, lustruirea armurilor şi dressing-ul salatelor. El este, de asemenea, unul dintre cele mai populare ingrediente din bucătărie, oferind multe beneficii naturale pentru sănătate.

Împrospătarea respiraţiei 

Dacă periajul şi spălarea gurii nu fac asta, încercaţi acest remediu casnic: faceţi gargară cu oţet de cidru de mere sau consumaţi o linguriţă (diluată cu apă). Va ucide bacteriile care provoacă mirosul neplăcut. 

Arsuri la stomac şi reflux acid 

Cauzele principale ale refluxului acid şi arsurilor la stomac sunt un dezechilibru al pH-ului stomacului şi lipsa enzimelor şi probioticelor. Oţetului de cidru de mere este plin de toţi aceşti nutrienţi. Adăugaţi 1 lingură de oţet de cidru de mere într-o cană de apă şi consumaţi cu cinci minute înainte de mese. Va ajuta la vindecarea refluxului acid. 

Ucide bacterii 

Oţetul ajută la uciderea agenţilor patogeni, inclusiv a bacteriilor. A fost folosit în mod tradiţional pentru curăţarea şi dezinfectarea, tratarea ciupercii unghiilor, a păduchilor, a negilor şi a infecţiilor urechii.  

Elimină sughiţul  

De obicei, sughiţul este cauza excesului de aer din sistemul digestiv, pe care corpul încearcă să-l elimine prin spasme musculare. Din fericire, o linguriţă completă de oţet din cidru de mere este minunată pentru a atenua această problemă.  

Glicemie şi diabet 

Nivelul echilibrat al glicemiei este benefic pentru toţi. Cea mai eficientă metodă de a face acest lucru este de a evita carbohidraţii rafinaţi şi zahărul, dar oţetul de cidru de mere poate avea un efect puternic. S-a dovedit că oţetul are numeroase beneficii pentru funcţia insulinei şi nivelul de zahăr din sânge. Îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină în timpul unei mese cu conţinut ridicat de carbohidraţi cu 19-34% şi scade considerabil răspunsurile glicemiei şi insulinei. 2 linguri de oţet de cidru de mere înainte de culcare pot reduce zaharurile din sânge cu 4%. 

Detoxifiant  

Oţetul de cidru de mere este un tonic hepatic şi limfatic care vă poate ajuta la detoxifierea corpului. Ajută la echilibrarea pH-ului corpului şi încurajează stimularea cardiovasculară, motilitatea intestinului şi drenajul limfatic. 

Dureri în gât 

Lunile mai reci ale anului sunt responsabile de creşterea riscului de dureri în gât. O metodă eficientă pentru a ajuta la eliminarea acestora este de a face gargară cu oţet din cidru de mere. Folosiţi aproximativ 60 de ml de oţet de cidru de mere în 60 ml de apă caldă şi faceţi gargară o dată pe ora pentru ameliorarea durerii în gât, scrie sfatnaturist.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net