Trucul de secole al japonezelor, pentru un păr moale și mătăsos. Așa arată mereu impecabil

12 octombrie 2024 13:22   Trucuri de frumusețe

Atunci când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare, femeile din Japonia se pot considera experte în acest domeniu. Există o tehnică pe care ele o practică de mult timp pentru un păr moale, mătăsos, rezistent și strălucitor. 

Așa cum deja știm, Japonia are o tradiție lungă de secole despre ritualurile de înfrumusețare care dau rezultate. Astăzi vorbim despre o tehnică pentru îngirjirea părului care garantează bunăstarea și sănătatea acestuia, indiferent de lungime, tăiere, finisare sau culoare.

Stratificarea părului, tehnica ce din ce în ce mai multe femeii 

Etapa 1- pre-șamponare și dublă curățare presupune un ulei aplicat sub formă de compresă, care se aplică cu aproximativ jumătate de oră înainte de șamponare, pe scalp, pentru a întări rădăcinile părului optând pentru un ulei dintre cele de jojoba, nucă, ricin, avocado sau camelie. Se poate lăsa și peste noapte. 

Etapa 2 presupune șamponarea părului, și în tradiția orientală se face de două ori. Corect este masarea scalpului cu  mișcări circulare, delicate și lente.

Etapa 3 a procesului de stratificare presupune aplicarea doar pe lungimi a balsamului sau măștii de păr. După câteva minute se clătește cu apă caldă, și se pot aplica și câteva jeturi de apă rece pentru a stimula circulația. 

Etapa 4 sau pre-periaj reprezintă stratificare a părului în care se aplică un produs pentru a proteja părul de căldura feonului. Poate fi un ulei, o cremă sau un spray, important este că se folosește pe părul umed și fără a clăti produsul folosit.

Ultimul pas, cel mai important

Etapa 5 este ultima fază a tratamentuluji de stratificare o reprezintă uscarea și coafarea părului. Japonezele obișnuiesc să îl țină învelit într-un prosop, tamponându-l, fără a-l freca, deoarece așa evită deteriorarea fibrelor de păr. 

Urmează apoi pieptănarea blândă și delicată efectuată cu degetele în timp ce se usucă părul cu un uscător. Dacă temperatura de afară sau din încăpere este ridicată, se recomandă uscarea naturală a părului.  

Mai multe