Trucuri utile care te ajută să tai ceapa fără să lăcrimezi. Sfaturile pe care trebuie să le pui în practică
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă gospodinele atunci când gătesc are legătură cu faptul că lăcrimează în momentul în care taie ceapa. De-a lungul timpului au apărut multe trucuri care să împiedice această problemă, însă multe fără rezultat. Ei bine, Click! îți prezintă câteva modalități prin care poți tăia ceapa fără să lăcrimezi.
Atunci când este tăiată, ceapa elimină un compus care conduce la iritarea nervilor din jurul ochilor, ceea ce conduce la apariția lacrimilor. Acum când toamna a venit și toate gospodinele pun la murat legumele pentru iarnă, amintim că ceapa este folosită într-o cantitate destul de mare. Uite ce poți face ca să o tai fără să mai ai această problemă.
Cum să tai ceapa fără să lăcrimezi
Ceapa este alimentul care oferă gust și savoare mâncărurilor noastre. Folosită în aproape orice preparat culinar, o mare problemă este atunci când trebuie tocată în cantitate mare, căci ochii devin iritați și lăcrimează. Există însă trei trucuri pe care și tu le poți pune în practică pentru a scăpa definitiv de această problemă.
Specialiștii spun că este important să folosim un cuțit foarte bine ascuțit atunci când curățăm și tăiem ceapă. Un cuțit mai puțin ascuțit nu face altceva decât să spargă pielița cepei și să elimine astfel mult mai mult din substanța care provoacă această iritație a nervilor ochilor.
Un alt truc este să pui ceapa la congelat cu 10-15 minute înainte de tăiere. Așa va îngheța enzima respectivă și nu permite o usturime atât de puternică a ochilor. Important de precizat este că, dacă folosești această tehnică, asigură-te să feliezi ceapa repede, întrucât cu cât se încălzește mai tare, cu atât va fi eliberată acea substanță.
Ochelarii de înot sunt de mare ajutor în acest proces. Specialiștii îi recomandă în mod special, însă utili pot fi și ochelarii normali. Ei protejează ochii și reprezintă una dintre cele mai bune strategii.