De ce să pui o ceapă în dormitorul tău noaptea? Efectul este neașteptat

Un ingredient esențial în gătit, ceapa, este renumită pentru proprietățile sale medicinale. Plină de vitamine și minerale, ceapa contribuie la sănătatea cardiovasculară, previne anumite tipuri de cancer și combate afecțiunile sezoniere. Însă, știați că acest aliment are, de asemenea, efecte nebănuite asupra somnului? Iată de ce este bine să o pui în dormitor pe timpul nopții.

De ce este bine să pui ceapă noapte în camera în care dormi / Foto: Pexels
De ce este bine să pui ceapă noapte în camera în care dormi / Foto: Pexels

Ceapa este ingredientul care nu lipsește niciodată din bucătărie, dar calitățile sale nu se limitează doar la proprietățile sale nutriționale și la gustul incomparabil. Ea este bună atât pentru efectuarea diferitelor treburi casnice, dar și pentru a atenua anumite afecțiuni de zi cu zi. Am auzit adesea de la bunicile noastre lăudând puterea cepei, care ar avea efecte protectoare împotriva răcelii și gripei. Deoarece aceasta este antimicrobiană, este bine să o aveți în mod regulat inclusă în alimentație.

Dar asta nu e tot. Punerea unei cepe decojite în dormitor peste noapte ar fi, de asemenea, foarte benefică din mai multe motive.

De ce să pui o ceapă în dormitor

Așadar, dacă pui o ceapă în dormitor, mai exact sub pat, a doua zi vei descoperi că are o culoare mai închisă, din cauza germenilor absorbiți în timpul nopții și te vei simți și mai bine! De asemenea, funcționează excelent pentru copii! Ce trebuie să faci? Simplu. Tai o ceapă în jumătate sau sferturi. Pui feliile într-un borcan gol și îl pui în dormitor, chiar lângă, sau sub pat.

Prin păstrarea cepei în cameră, aceasta va purifica perfect aerul înconjurător, va elimina toxinele și va curăța camera. Împotriva alergiilor, infecțiilor și a altor mici afecțiuni sezoniere, este aliatul ideal care vă va scuti aproape pe loc și vă va întări sistemul imunitar. Ca bonus, promovează somnul odihnitor. Acest condiment este, de fapt, bogat în L-triptofan, un aminoacid care acționează ca un sedativ natural. Prin urmare, ceapa nu numai că vă va ajuta să adormiți mai ușor, dar va acționa în așa fel încât să limiteze posibilele treziri pe timpul nopții.

Alte beneficii

Pentru a ușura o tuse uscată și o răceală persistentă, este recomandat să tăiați ceapa în felii și să le puneți într-un castron pe care îl veți instala pe noptieră. Fiind bogată în polifenoli, își eliberează aromele care, în contact cu aerul, vor preveni accesele deranjante de tuse. În plus, dacă aveți și congestii mucoase, acest remediu vă va scăpa de problemă, ajutându-vă să respirați mai bine și să dormiți liniștit.

Un alt remediu foarte popular este ceapa pusă în șosete. Ceapa pusă în ciorapi, trimite toți nutrienții în vasele de sânge, iar substanțele sunt absorbite prin tălpi. Feliile de ceapă pot deschide meridianele situate pe partea de jos a fiecărui picior și pot elimina toxinele, bacteriile și bolile, poate purifica sângele și chiar ajuta la reducerea mirosului picioarelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net