Ce familie frumoasă are chef Richard Abou Zaki! Soția și fiica l-au susținut pe juratul „Chefi la cuțite” la lansarea cărții

24 noiembrie 2025 15:03   PrimeTime

Juratul „Chefi la cuțite”, Richard Abou Zaki a lansat cartea „Cooking My Dreams”, o poveste despre rădăcini, pasiune, dăruire și continuă transformare, în cadrul unui eveniment prezentat de Alessandra Stoicescu, la care au fost prezenți colegii săi jurați, vedete, apropiați, admiratori și jurnaliști.

Chef Richard Abou Zaki a lansat, duminică la InterContinental Athénée Palace, cartea „Cooking my Dreams”, dedicată parcursului său în lumea artei culinare.

Chef Orlando Zaharia, chef Alexandru Sautner și chef Ștefan Popescu nu au lipsit de la eveniment – alături de ei, printre cei prezenți numărându-se Valentin Butnaru și Ana Bodea, Olivia Păunescu, Iuliana Pepene, Sabina Iosub, Alina Pușcău, Karina Jianu, Ella Prodan și alții. 

Chef Richard Abou Zaki, susținut de familie la lansarea cărții 

În sală s-a aflat și Carlotta, fiica juratului „Chefi la cuțite”, alături de partenera de viață a acestuia, care l-au susținut în unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale. 

O călătorie unică printre gusturi, emoții și viziuni, ce dezvăluie cele mai grele momente și cele mai dure experiențe în bucătărie traversate de Chef Richard Abou Zaki, cartea „Cooking My Dreams”, vine cu o prefață semnată de Massimo Bottura, nume cu greutate în istoria gastronomiei mondiale, unul dintre cei mai influenți chefi la nivel internațional, alături de care chef Richard a lucrat la restaurantul cu trei stele Michelin Osteria Francescana. 

Ediția bilingvă (italiană și română) este desăvârșită de postfața semnată de producătorul show-ului culinar al Antenei 1 „Chefi la cuțite” Mona Segall, care a redat cu intensitate latura umană a chef-ului.

„În această carte, bucătăria nu este doar un loc plin de oale și tigăi, ci inima parcursului meu, trăit cu intensitate, pasiune și sacrificiu. 

Prin amintiri, gusturi și arome, povestesc călătoria mea intimă și profundă, încă din copilăria marcată de primele mele descoperiri culinare până în zilele în care bucătăria a devenit refugiu, școala vieții și dăruire totală, fără a înceta vreodată să visez”, spune chef Richard.

Evenimentul, desfășurat la InterContinental Athénée Palace, a fost prezentat cu multă emoție de Alessandra Stoicescu.

„În momentul în care am deschis cartea, am descoperit o poveste impresionantă, cu lacrimi, cu fragilități, cu durere transformată în capacitatea de a muta munții din loc și n-am mai lăsat-o din mână”, a spus aceasta. 

Bucătăria se regăsește în „Cooking My Dreams” și sub forma a 20 de rețete prețioase, care au marcat evoluția profesională a lui Chef Richard la restaurantul Retroscena. 

Volumul se adresează celor care trăiesc bucătăria ca pe o vocație, dar și celor care visează și luptă pentru a-și transforma viziunile în realitate – o carte gândită nu doar pentru pasionații de gastronomie, ci pentru toți cei care caută autenticitate, forță și inspirație.

Chef Richard Abou Zaki, îndrăgostit de femeia care i-a fost profesoară 

Povestea lui chef Richard pare desprinsă dintr-un film. Iubirea dintre el, pe atunci un tânăr pasionat de gătit, și fosta lui profesoară, Alessandra, cu 14 ani mai mare, s-a înfiripat la Verona, orașul lui Romeo și al Julietei, un oraș romantic prin excelență. Pentru ea, acesta a renunțat la ieșiri, la prieteni și a strâns bani, doar ca să-i fie aproape.

Astăzi, cei doi formează o familie superbă, iar Richard e topit după micuța Carlotta, care a devenit sufletul lui.

 „Legătura dintre noi e cea mai frumoasă din lume”, spune acesta cu emoție.

A fost părăsit de tatăl libanez când avea doar un an

Născut la Piatra Neamț, chef Richard a avut o copilărie marcată de drame și greutăți. Când avea doar un an, părinții lui s-au despărțit. 

Tatăl, de origine libanez, a plecat peste Ocean, unde și-a refăcut viața, iar mama lui, Elena Bujor, a fost nevoită să plece la muncă în Italia, lăsându-l în grija bunicii. Juratul și-a mai revăzut mama abia la vârsta de 5 ani.

„Copilăria mea nu a fost așa ușoară. Nu am așa multe amintiri. Am trăit în România până la 5 ani. Mama a plecat în Italia, ca să muncească acolo, iar pentru o perioadă, eu am rămas cu bunica la țară. Aveam animale și păsări, luam ouăle din coteț, o mai ajutam pe bunica, dar îmi aduc aminte că mă jucam în fiecare zi”, a povestit chef Richard Abou Zaki.

După vârsta de 5 ani, chef Richard Abou Zaki a plecat cu mama lui la Roma. S-a stabilit ulterior la Modena, acela fiind momentul în care viața lui a căpătat un alt sens.

În prezent, mama juratului muncește în al patrulea restaurant deschis de el, unde gestionează partea economică.

„La început nu mi-a plăcut, apoi am schimbat locul și am reușit să mă adaptez. Așa a început viața mea adevărată în Italia. Îmi amintesc că eram foarte obraznic când eram mic. A fost o perioadă când mama era chemată des la școală. I-am creat ceva probleme, dar apoi, în câțiva ani, m-am responsabilizat și nu a mai fost cazul ca mama să fie deranjată”, a mai spus acesta.

„Pe tata l-am văzut de patru ori în viața mea”

Juratul de la „Chefi la cuțite” a mai dezvăluit că nu a simțit niciodată dorul tatălui său. Are și 4 frați pe care nu i-a cunoscut însă niciodată. 

„Pe tata l-am văzut de patru ori în viața mea, dar nu mi-a lipsit niciodată, pentru că nu l-am avut. Nu am știut cum e să-l ai. Atunci când nu știi cum e să ai ceva nu-ți lipsește. Mama mi-a ținut loc și de mamă, și de tată. (...)

Mai am și patru frați pe care nu i-am văzut niciodată în viața mea. Ei nu știu că eu exist. Ar fi ca un vis în viața mea să-i cunosc. Eu știu de ei, ei nu știu de mine. E un gând apăsător uneori, dar îl alung mereu și mă gândesc că lucrurile se vor aranja la un moment dat”, mai spunea chef Richard Abou Zaki.

Mai multe