Cum să ajungi un barman de succes? Acum apare la TV! Povestea Mariei Moroșanu: „Am început din dorința de a face bani pentru facultate”

1 septembrie 2022 10:23   PrimeTime
Ultima actualizare:

Maria Moroșanu are 33 de ani și este câștigătoarea seriei „Mâncare pe care” din ultima săptămână din august. Este barman mixolog, profesie aleasă din pasiune. A participat la numeroase competiții în domeniu și a câștigat premii. De asemenea, timp de un an a muncit intens pentru a inventa propriul cocktail: Paradise on the Future, pe care l-a preparat live pentru invitații săi la Acasă TV, în cadrul cinei pe care a găzduit-o. În ceea ce privește viața personală, Maria este mama, având o fetiță de 10 ani dintr-o relație anterioară.

  • Maria, cu toții te-am văzut la „Mâncare pe care”. Cum a fost să participi la o astfel de emisiune inedită? Te așteptai să câștigi?  

Bună, tuturor! Sunt Maria și vă ador. Iubesc să încep orice cu aceste cuvinte pentru a oferi o parte din starea mea bună și celorlalți oameni. Participarea mea la emisiunea „Mâncare pe care” a fost o experiență memorabilă, ce a venit la pachet cu foarte multe emoții și fericire. Fiind niște concurenți foarte puternici și siguri pe ei, nu am crezut că am să câștig. Competitivă fiind, zilnic mi-am amintit cuvintele dragi sufletului meu „Nu există nu pot, există nu vreau”. 

Mai vezi și: Locul de poveste în care au sărbătorit Dinu și Deea Maxer nunta de fildeș

  • În afară de preparatele delicioase pe care le-ai pregătit pentru invitații tăi, ce crezi că te-a făcut o „gazdă perfectă”? 

În afară de preparatele delicioase oferite oaspeților mei în cadrul emisiunii Mâncare pe care, am avut grijă ca ei să se simtă tratați ca niște regi, punându-le la dispoziție toate condițiile necesare pentru ca voia bună, veselia și relaxarea să fie prezente. 

  • Ce sfaturi și trucuri ai pentru viitorii participanți „Mâncare pe care” determinați să câștige? 

Sfaturile mele pentru următorii concurenți ai emisiunii „Mâncare pe care” sunt cât se poate de constructive. Fiți naturali, ospitalieri și cu un spirit competitiv bine dezvoltat. Dacă vrei să câștigi în viață, trebuie să lupți zilnic pentru a obține ceea ce îți dorești . 

  • Maria, știm despre tine că ești barman mixolog și zi de zi întâlnești toate tipurile de clienți. Suntem convinși că acestea te-au ajutat să creezi o atmosferă cât se poate de primitoare în cadrul cinei pe care ai găzduit-o în emisiune. Ai câteva ponturi pentru oamenii care vor să lucreze în ospitalitate? 

Da, sunt barman mixolog și spun asta cu mândrie în suflet. Am început acest drum frumos din dorința de a face bani pentru facultate. Mi se părea absolut fascinant cum vorbeau barmanii cu oaspeții, cum există acea conexiune. 

Dacă vrei să obții ceva, trebuie să muncești. Acest domeniu este fascinant și îți oferă o grămadă de oportunități, dar nimic nu se poate fără să fii implicat și să fii dispus să faci și munca necesară pentru a ajunge unde îți propui.  

Am învățat de la cei mai buni și port cu mine competențele esențiale pentru a fi întotdeauna o bună gazda atât la bar, cât și în viața de zi cu zi… ospitalitate, muncă în echipă, cantitatea și calitatea muncii, disciplină, comunicare, inițiativă și lista poate continua.

Citește și: Oana Roman, „părăsită” de Marius Elisei: „Ne-a lăsat singure până și în vacanță! 

  • De asemenea, știm că ai participat la numeroase concursuri și competiții de cocktail-uri. Spune-ne, te rog, cum se desfășoară o astfel de experiență. Ce fel de emoții și trăiri ai în timp ce concurezi cu mulți oameni pricepuți la ceea ce faci tu zilnic? 

Da, este adevărat, am participat la diverse concursuri și competiții. O să tot particip, nu mă opresc aici.

Trăirile și emoțiile nu se pot nota, doar simți. Întotdeauna m-am asigurat că am suficiente informații despre marca sponsorului, istoria sa și alte informații notabile.  

Desigur, spectacolul este cheia. Asemenea unui rol jucat pe o scenă, m-am asigurat că îmi cunosc acțiunile, astfel încât nimic să nu se întâmple încordat. Am încercat să fiu un bun povestitor, așa cum fiecare barman ar trebui să fie. De aici am dezvoltat și instinctul competitiv, care se manifestă și în viața mea de zi cu zi. 

  • Descrie, te rog, experiența Mâncare pe care folosind doar trei cuvinte

Experiența Mâncare pe care a fost unică, tocmai de aceea am să folosesc patru cuvinte, nu trei: lăcaș unic, ospitalitate și pasiune.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Mai multe