Sincer cu Oana Lovin! Fără sparanghel, fără vibratoare, dar inevitabil cu și despre Dragnea și banii pe care i-a primit sau nu de la politicieni
Ne-am dat întâlnire cu Oana Lovin, fata cu sparanghelul, militantă politică stigmatizată că, în trecut, practica o meserie legală: videochat-ul erotic. Am fost surprinși să găsim o tânără interesantă, inteligenta, o tânără cu o personalitate altfel decât societatea ne-a obișnuit. Ea a reușit să schimbe percepții și să dovedească că oricine poate fi orice își dorește. Oana, pe care o interesează anumite principii, Oana care nu-și ascunde sexualitatea.
Te invităm să descoperi o femeie nu de moravuri ușoare, așa cum s-a spus, ci o tânără cu un bagaj intelectual care te poate surprinde. Dar da, am vorbit despre lucruri normale, fără vibratoare sau uleiuri, ci despre politică, despre cum a ajuns prezentatoare, dacă a fost plătită sau nu de politicieni, dacă este apropiată de PSD sau Liviu Dragnea, dar și multe alte curiozități. În această primă parte a interviului te invităm să afli parcursul ei profesional. În cea de-a doua parte a interviului vei descoperi o Oana Lovin diferită, un om sensibil, afectat de prejudecățile oamenilor, însă doar pentru familia ei.
Click!: Ne-am trezit se numește emisiunea ta de la Metropola TV. De unde numele ăsta?
Oana Lovin: Acum, efectiv, lipsește cu desăvârșire acest lucru. Eu nu mi-am dorit și nici nu am realizat că am o înclinație pentru această sferă, dar reacțiile oamenilor și faptul că ei mă cer și „hai, că ne mai binedispui” și e un soi de terapie și-i mai fac să râdă și atunci am spus să continuăm cu asta, pentru că oamenii au nevoie și de asta și au nevoie de ceva nou, că doar așa, să prezentăm într-un mod alarmist niște știri și niște actualități, e cam sătulă lumea după o zi de muncă și o zi de stres în care stă să se gândească cum își drămuiește banii, cum să-și plătească facturile, are nevoie și de puțină energie pozitivă ca să o ia a doua zi de la capăt.
Emisiunea e fix așa - ca viața. E cu lacrimi, cu suspine, cu zâmbete, e cu de toate. Reluăm toate temele importante cu care se frământă oamenii. Bineînțeles că eu atac actuala administrație și fostele și tot ce se întâmplă de 32 de ani încoace, dar în același timp încerc să responsabilizez și cetățeanul, pentru că suntem complici, suntem parte al acestui proces.
Dacă ne uităm pe stradă și nu ne place ce se întâmplă în jurul nostru, nu ne place ce se întâmplă în viețile noastre, suntem și noi responsabili. Și foarte bine atragi atenția acestor probleme, ca să nu fie așa, ca o profesoară, că până la urmă nu sunt eu în măsură să dau lecții nimănui și eu sunt parte din acest proces în care învăț și văd ce putem face noi mai bun, ce să aducem noi țării și în societate. Cel mai bine e așa, cu un ton umoristic
De unde dragostea pentru TV?
Păi, parcursul meu... eu sunt obișnuită cu camera. Eu, în sfera asta a televiziunii, cred că aș fi mai bună pe „inginer”, nu știu dacă ăsta e termenul, „înginer de lumină”, asta e ceva ce mă pasionează foarte mult și sunt foarte bună. Cred că aș fi bună la televiziune la tot ce ar însemna în spatele camerei. Nu mi-am dorit o carieră în televiziune absolut niciodată. Probabil că sunt dovada vie că nu e pentru cine ce se pregătește, ci pentru cine se nimerește.
Eu îmi făceam, oricum, un fel de emisiune în on-line cu live-urile mele și intervențiile mele, iar cei ce mi-au făcut propunerea au considerat, probabil, că putem să luăm asta din mediul on-line și să-l punem pe cameră. N-am știut. Pur și simplu, am zis hai să încercăm, poate nu mă pricep, poate nu sunt bună, poate nu mă place publicul…sunt mulți factori, dar pur și simplu lucrurile s-au legat. Nu sunt jurnalist, nu sunt om de televiziune, se vede asta și am spus asta.
E clar că am foarte multe de învățat până departe, dar pentru început a fost ok, am avut și rating, lucru care m-a bucurat foarte tare și de aici încolo nu pot să ma duc decât în sus, dar nu e ceva ce mi-am dorit neapărat. Dar faptul că e mediul la care pot să ajung la cât mai mulți oameni, pe mine asta mă mulțumește.
Știu că s-a scris la un moment dat că ești în faliment. Este adevărat?
Suntem în România și eu nu știu câți oameni nu au datorii în țara asta, dar datoria pe firmă nu e vizavi de activitatea actuală. Am avut un fast-food, am avut probleme, dar îmi plătesc eșalonat acele datorii. Nu, nu sunt în faliment.
La România TV o să mai mergi? Știu că ai avut intervenții acolo ...
În afară de acest contract cu Metropola, eu nu am fost niciodată plătită de România TV. Am avut calitatea simplă de invitat, dar business-urile pe care le am nu vreau să vorbesc, pur și simplu, m-am trezit cu probleme în viața de zi cu zi și vreau să țin asta departe, pentru că e clar că sunt o țintă, toate procesele în care sunt implicată, procesele în care sunt dată în judecată de persoane publice.
Există vreun politician care te-a plătit vreodată ca să vorbești la tv, să apari la proteste și la manifestațiile tale?
Nu, nu m-a plătit. Dacă urlam împotriva USR, eram PSDistă. Dacă îi cert pe cei din PSD, sunt AURist. Când îi cert pe toți, sunt rusofilă. Cumva sunt de toate și concluzia e simplă, nu sunt nimic, nici eu nu știu ce sunt, nu știu nici eu ce mă mână, e clar că e un gram de nebunie inexplicabilă în ceea ce fac, dar nu, n-am fost plătită, iar faptele mele, adică, eu n-am spus oamenilor, eu n-am cu ce dovezi să vin, să arăt că nu am fost plătită. Nu avem decât să lăsăm timpul să lucreze în favoarea mea și să vedeți că nu-mi schimb părerea, nimic.
Există o apropiere între tine și PSD?
Coincidența a făcut ca PSD-ul să vină cu niște măsuri, cel puțin PSD-ul în perioada lui Dragnea, a venit cu niște măsuri și cu un program de guvernare care m-a cucerit. Din el au implementat doar o parte din măsuri și nu au avut timp să-l implementeze pe tot, știm foarte bine ce s-a întâmplat în perioada aia.
Că nu au implementat toate lucrurile din programul de guvernare, dar programul în sine, Ordonanța 114, care ar fi rezolvat problema energetică cu care ne confruntăm acum, pe mine asta m-a atras. La bază, eu am votat PRM, eu sunt vadimistă, din păcate Corneliu Vadim Tudor a plecat dintre noi și atunci, cumva, tot în zona asta naționalistă m-am dus, dar PSD-ul a fost singurul partid care a avut înclinații spre amărâți, spre pensionari.
Sunt femeie, am slăbiciunile mele de femeie, empatizez cu cei mai năpăstuiți de soartă și de asta m-am apropiat. Altfel, am judecat și am comentat despre foarte multe decizii ale partidului PSD.
Îl cunoști pe Liviu Dragnea?
Nu, nu-l cunosc pe Liviu Dragnea. N-am avut nicio plăcere să-l cunosc. Nu, nu sunt în niciun partid politic.
Ești implicată în vreun partid politic?
Implicată aș fi vrut să fiu în partidul domnului Dan Chitic și eu îl susțin. A avut un partid inițial, i-a schimbat denumirea, n-a mai continuat, dar îl susțin în demersurile lui cu Legea Suveranității, eu cam în zona sunt.
Ce părere ai despre Klaus Iohannis?
Klaus Iohannis mi se pare că e un om trist, cu o existență tristă.
De ce, cu ce greșește?
Greșește cu absența. Să ai oportunitatea de a fi în manualele de istorie, să dăinuiești pe viață și să treci în 10 ani, în care ok, pot să înțeleg, un an te-ai obișnuit cu administrația, un an ai renovat vila, dar sunt zece ani în care omul ăsta nu poate spune că a făcut ceva bun pentru țară. Din contră, a făcut cel mai rău lucru pe care îl putea face pentru această țară, să ne dezbine. Asta mi se pare înfiorător, să nu ai orgoliul ăsta, mândria asta, lucrul care să te reprezinte și să fi marcant pentru viitorul acestei țări.
Dacă ar fi să schimbi ceva, ce ai schimba tu în România?
În primul rând, trebuie schimbată justiția. Este clar că orice clădești pe o justiție șubredă, se va dărâma, pentru că dacă noi am fi avut un sistem juridic corect și funcțional, politicienii care au trecut pe la conducere în 32 de ani și care au furat, care au făcut fapte de corupție, ar fi fost la pușcărie.
În modul ăsta, ar fi fost descurajate următoarele clase politice, următoarele generații politice să facă fapte de corupție și-și încalce promisiunile electorale. Deci, fără o justiție, fără o răspundere a magistraților, pentru că plătim la CEDO amenzi de sute de milioane, miliarde, pentru aceste gafe din justiție și le plătim tot noi, cetățenii din taxe și impozite. Cu asta aș începe, cu justiția.
În a doua parte a interviului Oana Lovin a vorbit despre familia ei, despre cum a ajuns să practice videochat-ul, despre o boală gravă pe car a depistat-o, însă și despre lucruri vesele, cum ar fi viața sentimentală. Mai multe aflați pe Click!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!