PSD vrea să modifice legea compensării facturilor la energie. Propunerile lui Marcel Ciolacu

Ultima actualizare:

PDS va propune mai multe modificări la legea compensării facturilor la energie. Marcel Ciolacu a declarat că în această formă legea nu se poate aplica.

image

PSD va solicita, în prima ședință a Coaliției de guvernare, adoptarea în regim de urgență a unor modificări și completări la legislația privind protecția cetățenilor față de creșterea galopantă a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, se arată într-un comunicat de presă. 

Marcel Ciolacu spune că actuala lege este ineficientă 

Marcel Ciolacu a declarat recent că legea actuală nu se poate aplica

„Este evident că actuala Lege a plafonării prețurilor la energie, promovată de ministrul Energiei Virgil Popescu și adoptată de fosta majoritate parlamentară, nu oferă o protecție reală a cetățenilor afectați puternic de majorarea accelerată a prețurilor la energie. Pe lângă impactul social negativ resimțit în mod direct de creșterea uriașă a facturilor la energie, legea promovată de ministrul Popescu în guvernarea anterioară poate provoca efecte negative în lanț la nivelul întregii economii, întrucât prețurile la energie vor avea o pondere însemnată în creșterea inflației care se anunță pentru intervalul următor. PSD consideră că Guvernul și Coaliția de Guvernare trebuie să ia măsuri urgente pentru diminuarea acestor efecte negative și pentru protejarea adecvată a populației vulnerabile și a companiilor românești”, se arată în comunicatul transmis de PSD.

PSD vrea să modifice legea compensării facturilor. Principalele propuneri

  • Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie
  • Simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată
  • Reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare
  • Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Toate soluțiile care vor fi stabilite în cadrul Coaliției de guvernare trebuie să fie adoptate rapid, fie prin ordonanță de urgență, fie printr-un proiect de lege promovat de guvern și aprobat de Parlament într-o sesiune extraordinară, se mai arată în comunicatul citat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net