Serial foarte popular pe Netflix, anulat! „Acest lucru va dezamăgi milioane de fani”

5 ianuarie 2023 17:20   PrimeTime
Ultima actualizare:

Un serial foarte popular pe Netflix a fost anulat după doar un singur. Anunțul a venit ca un șoc uriaș pentru fanii acestei producații. „Știm că acest lucru va dezamăgi milioane de fani”, au transmis producătorii.

Serial Netflix, anulat după doar un sezon

Netflix a anulat serialul 1899. Creatorii serialului lansat la sfârșitul anului trecut pe platforma de streaming au anunțat că producția nu va mai avea o continuare.

Deși fanii așteptau cu sufletul la gură sezonul doi și trei și făceau deja scenarii, serialul „1899“ nu va mai avea o continuare, potrivit unui comunicat postat pe Instagram de creatorii acestei producții, germanii Baran bo Odar și Jantje Friese, conform Adevărul.

Serialul 1899 a fost anulat de Netflix

Cu inima grea, trebuie să vă spunem că «1899» nu va avea o continuare. Ne-ar fi plăcut să încheiem această călătorie incredibilă cu al doilea și al treilea sezon, așa cum am făcut cu «Dark.» Dar uneori lucrurile nu decurg așa cum ai plănuit.

Asta e viața. Știm că acest lucru va dezamăgi milioane de fani. Dar vrem să vă mulțumim din suflet că ați făcut parte din această aventură minunată. Vă iubim, nu uitați asta niciodată“, au transmis cei doi pe Instagram.

Lansat în luna noiembrie pe Netflix, serialul 1899 a ajuns imediat în topul vizionărilor. Producția a impresionat prin prisma intrigii, dar și prin tehnologia folosită la filmări.

Serialul este o odisee uluitoare din punct de vedere vizual. Filmările au avut loc în cel mai mare platou din Europa (Berlin) care folosește tehnologia de ultimă generație LED-Volume. Această tehnologie este folosită și în jocuri și, practic, creează decoruri virtuale complexe, efecte vizuale speciale, fotografii, peisaje etc.

Serialul „1899“ a impresionat prin structura sa

Comparată cu „Lost“, „Black Mirror“ și „Titanic“, producția Netflix prezintă un multivers năucitor imaginat de creatorii săi. Jantje Friese a declrat pentru Hollywood Reporter că marea criză a regugiaților din 2015 și Brexit au fost puternice surse de inspirație pentru serial. 

„Ne era foarte frică de ceea ce se întâmpla. Aveam impresia că Europa unită se destramă încet, ca și cum fiecare țară își vedea de treaba ei. Am încorporat toate acestea în povestea noastră.

Ne-am spus: chiar vrem să aruncăm o privire asupra Europei, doar luați-o, puneți-o pe un vapor, într-un spațiu restrâns, în mijlocul Oceanului, de unde nu puteți scăpa, și faceți un mic experiment. Cum fac oamenii față situațiilor în care nu sunt capabili să vorbească aceeași limbă?

Ce se întâmplă când ai toate aceste medii culturale diferite, care sunt puse într-un spațiu ca acesta? Apoi, desigur, la fel ca în «Dark», avem în centrul serialului o mare temă filozofică despre percepție și realitate“, a spus Jantje Friese.  

Este interesant faptul că creatorii serialului anulat de Netflix sunt „responsabili“ pentru un alt serial de mare succes, „Dark“.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe