Unde ajunge mâncarea de la MasterChef după ce primește verdictul celor trei chefi: „Este o regulă nescrisă”. Nimic nu se aruncă!

3 decembrie 2025 8:14   PrimeTime

Un membru important al echipei MasterChef a spus ce se întâmplă cu preparatele culinare jurizate de cei trei chefi în cadrul show-ului culinar de la PRO TV.

În majoritatea edițiilor, Cătălin Scărlătrescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea gustă mâncarea pregătită cu mare atenție și emoție de fiecare concurent care aspiră la marele premiu. La final, preparatul primește cel mai important verdict, fie că este o critică aspră sau o laudă meritată care asigură drumul spre etapa următoare.

Fie că este un fel principal, un aperitiv, desert sau preparat de patiserie, nimic din ce rămâne la finajul jurizării nu ajunge la gunoi! Daniela Preda, producătorul executiv al emisiunii, a explicat care sunt regulile din culise.

În primul rând, nimeni nu are nevoie să guste din mâncarea celor trei jurați: „E adevărat că rămân bucățele mici, pe care uneori le mănâncă ei, și le mai dau între ei… Nimeni nu are voie să guste din mâncarea lor. Este o regulă nescrisă, dar pe care toată lumea o respectă”, a spus Daniela Preda într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Libertatea.

Uneori, ingredientele pot fi refolosite pentru alte probe. Dacă produsele sunt în stare perfectă, ele se donează, iar resturile care nu pot fi refolosite sunt transformate în compost: „Am avut o situație, de exemplu, în care am avut o carcasă de vită, am folosit din ea cât am folosit, după care ce a rămas am donat-o unui centru de copii. Când se poate ca produsul să fie bun în primul rând, să n-avem situații…

Și ce nu se poate folosi, facem compost, pentru că încercăm să fim o producție sustenabilă și nu facem risipă de mâncare, nu aruncăm ingrediente, nu aruncăm… Mai dăm la echipă, mai facem câte o masă”, a adăugat producătorul emsiunii.

Sorin Bontea recunoaște că s-a îngrășat 


Sezonul 10 al emisiunii a venit cu provocări pentru Sorin Bontea. Chef-ul a recunoscut că mâncarea delicioasă pregătită de concurenți, precum și preparatele din culise i-au afectat serios silueta:

O, da, m-am îngrășat pe parcursul sezonului. A fost și mâncare bună, multă, a fost bună, dar eu țin fasting. Si vorbesc serios, adică mă chinui. Dar ajung la muncă și apar ba ouă, ba slănină, ba ceapă, ba palincă, ba nu mai știu ce. Sunt foarte pofticios, mi-e greu să mă abțin. Am avut zi în care, jur, am mâncat doar fructe. A fost ceva rău”, a spus Sorin Bontea într-un interviu pentru cancan

Mai multe