Aida Parascan, câștigătoarea MasterChef, n-a mâncat deloc carne timp de 8 ani. Ce schimbări au avut loc în corpul ei: „Mănâncă fără să fii ghiftuit!”
Aida Parascan, fosta câștigătoare MasterChef (PRO TV), ediția din 2013, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre cei opt ani, în care a exclus total carnea din meniu. Ea și-a exprimat părerea și despre controalele ANPC, efectuate recente de Piedone, în localurile unde românii obișnuiesc să mănânce.







„Am curățat organismul, carnea este un aliment acid”
Specialista în gastronomie Aida Parascan (43 de ani) ne-a explicat, exclusiv pentru Click!, care sunt avantajele și dezavantajele, pe termen lung, ale unui meniu, fără pic carne. Iată care sunt plusurile și minusurile, pe care ea le-a resimțit, pe propria-i piele, în urma experienței trăite:
„Acum 8 ani, am ținut Postul Paștelui. M-am simțit foarte bine, așa că am decis să-l prelungesc, să văd cum mă simt. Pot spune că, eu, personal, am avut mult mai multă energie, ca înainte, calitate pielii s-a îmbunătățit, m-am simțit mai bine cu sănătatea, aveam energie. În acest timp, am curățat organismul, pentru că nu mulți știu, dar carnea este un aliment acid.
„Am mers și câte 40 km zilnic!”
Am observat că puteam face mult efort fizic, pe o perioadă lungă, am mers și câte 40 km pe zi, creierul funcționează bine. Trebuie însă să precizez că, atunci când nu mănânci carne, începe să te preocupe mai mult partea spirituală și energetică a vieții și riști să fii într-o extremă.
Așa că, după 8 ani, am reînceput, puțin câte puțin, să mănânc din nou carne, dar aleg fără hormoni, cumpăr de la crescători. Eu zic că cel mai bine e ca oamenii să încerce, pe propria lor piele, să vadă cum se simt, atunci când exclud carnea din alimentație. Pentru mine, această perioadă a fost o binecuvântare”.
„Nu trebuie să te ghiftuiești!”
Aida Parascan are și un sfat important pentru cei care consideră că trebuie să te ridici de la masă numai atunci când simți că ești sătul:
„Nu trebuie să mănânci până nu mai poți. Când ești sătul, îți lipsește și energia. Mănâncă, dar fără să fii ghiftuit!”.
Ce spune despre controalele ANPC, efectuate de Piedone, în restaurante: „Mă bucur că se face curățenie”
Aida Parascan apreciază controalele ANPC, efectuate de Cristian Popescu Piedone, în locurile unde românii obișnuiesc să mănânce, indiferent că e vorba de restaurant, cantină sau de fast-food. Unde s-au găsit nereguli, mai ales mâncare expirată, a fost întreruptă activitatea, pe perioadă nedeterminată:
„Am o părere bună despre Piedone, mă bucur că cineva s-a gândit să facă curățenie. HORECA are nevoie de o resetare. Eu cred însă că se investește prea puțin în oameni, în ce există în spatele unui local, unde personalul trebuie să se ocupe și de gătit, și de curățenie și de servire și de aprovizionare.
„Poți să și omori un om, căruia îi dai să mănânce ceva necorespunzător”
În plus, există o lipsă de personal calificat, în bucătărie. Poate aceste controale îi vor face pe unii din HORECA să înțeleagă faptul că nu poți avea rezultate, cu doi angajați, în condițiile în care sănătatea oamenilor e pe primul plan.
Poți să și omori un om, căruia îi dai să mănânce ceva necorespunzător. Mă bucur că se face curățenie, poate vom ajunge să avem și noi bucătării conforme, dar și personal suficient și calificat!”, a mai menționat ea, exclusiv pentru Click!