#Jocurile Olimpice Paris 2024

A venit momentul unei noi medalii la Paris. Programul de sâmbătă al românilor la Jocurile Olimpice

3 august 2024 6:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ne aflăm în fața unei noi zile în care sportivii români vor concura la Jocurile Olimpice. Iar din finalele de la canotaj avem speranțe mari chiar la un aur!

Cele mai așteptate finale cu români de astăzi, sâmbătă, 3 august, sunt cele de la canotaj. Acolo unde bărcile supranumite „regine”, cele de 8+1, vor concura pentru medalii. Iar dacă băieții sunt pretendenți la un loc pe podium, fetele sunt favorite de-a dreptul la cucerirea aurului! 

Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ştefania Petreanu vor concura la ora 11.50, iar cursa lor, ca de altfel toate prestațiile românilor, va putea fi urmărită în direct la TVR și la Eurosport. 

De la ora 12.10 vor intra pe apă băieții de la 8+1. Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu au ajuns în finală din recalificări și vor lupta din toată ființa lor pentru a cuceri o medalie. 

Până acum, canotajul a adus nu mai puțin de patru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, una de aur și trei de argint.

Dar astăzi vom mai avea emoții într-o finală, în sportul cel mai important din programul Jocurilor Olimpice. Important și de tradiție, pentru că atletismul s-a regăsit, așa cum este normal, în program de la prima ediție modernă, dar și în antichitate. Pentru că alergarea, aruncarea și săritura fac parte din școala de bază a deprinderilor oamenilor de la apariția vieții pe pământ. Din fericire, diseară, de la ora 21.20, îi vom putea ține pumnii, în finala de la triplusalt, Andreei Taloș Panțuroiu, calificată fără emoții în acest ultim act. 

Tot azi, dar mai devreme, de la ora 12.01, o vom încuraja pe „Amazoana” noastră de la tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie, care este în optimile de finală. Apoi, dacă se va califica, ea va avea la 13.39 meciul din sferturile de finală. 

Unica reprezentantă a României la yachting, Ebru Bolat, va intra azi din nou pe apele de la Marsilia, acolo unde se desfășoară acest concurs. Ea se află în a treia zi de concurs și mai are de concurat inclusiv mâine, după care se va trage linie, iar primele 10 clasate vor intra în finală. Deocamdată, după patru runde (din 10), ea este pe locul 30, însă oricând poate urca în clasament. 

Ziua românilor la Jocurilor Olimpice va fi încheiată de echipa națională de polo pe apă, care va juca, de la ora 22.05, contra Italiei. Până acum, tricolorii au înregistrat eșecuri pe linie și ei pornesc și în această partidă cu șansa a doua.

Programul sportivilor români la JO sâmbătă, 3 august 

Atletism

21:20 triplusalt feminin - finala: Andreea Taloş

Canotaj

11:06 simplu vâsle masculin - Finala B: Mihai Chiruţă

11:50 opt plus unu feminin - Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu

12:10 opt plus unu masculin - Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu

Polo pe apă

22:05 Italia - România (Grupa A, masculin)

Tir cu arcul

12:01 individual feminin - optimi: Mădălina Amăistroaie

13:39 individual feminin - sferturi: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

15:33 individual feminin - meciul pentru bronz: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

15:46 individual feminin - meciul pentru aur: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

Yachting

15:25 Dinghy feminin: Ebru Bolat  

Mai multe