Zi de argint la canotaj! România a cucerit încă două medalii la Jocurile Olimpice și a ajuns la 6

Ultima actualizare:

La Jocurile Olimpice se anunță o nouă zi cu medalii pentru România la Jocurile Olimpice. Nici nu ar putea fi altfel, având în vedere că sunt programate trei finale cu echipaje românești la canotaj! Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate: două medalii de argint cucerite de echipajele feminine. 

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au luat argintul pentru România (FOTO: Profimedia)
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au luat argintul pentru România (FOTO: Profimedia)

În prima finală cu români la start, cea masculină de dublu rame, s-a încheiat cu un loc 4. Florin Lehaci și Florin Arteni, deși au fost mereu pe locurile 2 sau 3 la balizele intermediare, au fost depășiți pe finalul cursei atât de croați - care aveau să devină campioni olimpici - cât și de elvețieni, care au termnat pe 3. Argintul a fost câștigat de Marea Britanie, care a condus de-a lungul a 1.980 de metri din cei 2.000 ai cursei! Timpul băieților noștri a fost de 6 minute, 25 de secunde și 61 de zecimi.

dublu rame lehaci jpg

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint 

În cea de-a doua finală a zilei a venit și prima bucurie a delegației noastre, vineri! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame la feminin, după o cursă excepțională, în care au revenit spectaculos, de pe locul 4 la 1.000 de metri, pentru a ocupa locul secund în ceea ce a fost cursa vieții lor. Cele două erau campioane europene en-titre. Pe primul loc s-a situat Olanda, care nu a avut nici o emoție să se impună.

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au luat argintul la categorie ușoară

În cea de-a treia finală cu românce la canotaj, echipajul de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au reușit să cucerească medalia de argint! „Libelulele” delegației, după cum foarte frumos le-a botezat marea canotoare Elisabeta Lipă, cea care a format, practic, acest lot de vis al canotajului românesc, au fost mereu în trioul din frunte și, pe final, au rezistat atacului sportivelor din Grecia, care au încercat să revină de pe locul 3, dar fără succes. Titlul a fost cucerit de Marea Britanie.

Ionela și Gianina, cu medaliile de argint de la Paris (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Ionela și Gianina, cu medaliile de argint de la Paris (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

România are până acum 6 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

Până acum, la Jocurile Olimpice de la Paris, România a obținut două medalii de aur, prin David Popovici (200 m liberi) și echipajul Andrei Cornea/ Marian Enache (dublu vâsle), trei de argint, cucerit de echipajele Ancuța Bodnar/ Ioana Radiș (dublu vâsle), Ioana Vrînceanu/ Roxana Anghel (dublu rame) și Ionela Cozmiuc/ Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie uşoară) și una de bronz David Popovici (100 m liber).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net