David va fi răsplătit regeşte pentru aurul olimpic. Va primi o sumă uriașă și două mașini

Ce seară excepţională ne-a oferit David Popovici! La capătul unei curse de un dramatism rupt parcă din cele mai bune filme, el a cucerit primul aur pentru România la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice! „Dacă eu am reuşit, un băiat complet obişnuit, absolut oricine poate”, a declarat, la finalul cursei, campionul inimilor noastre. Pentru succesul său, David va primi 140.000 de euro şi două maşini!

David Popovici şi medalia de aur care-i lipsea din palmares. Foto: Profimedia
David Popovici şi medalia de aur care-i lipsea din palmares. Foto: Profimedia

La 20 de ani neîmpliniţi, David Popovici a intrat definitiv în galeria marilor campioni ai sportului românesc.

El a reuşit să facă o ţară întreagă să-şi ţină respiraţia pentru 105 secunde, atât cât a durat cursa pentru istorie din finala probei de 200 de metri!

O finală în care David a revenit de pe poziţia a treia pentru a se impune cu un finiş electrizant, cu doar două sutimi de secundă în faţa rivalului său, britanicul Matthew Richards!

Explozia de bucurie de la final a demonstrat cât de mult îşi dorea puştiul născut şi crescut în Pantelimon şi Titan, după cum se autocaracterizează, această medalie de aur.

«De la 11 ani visam la acest moment»

„Când eram mic mă uitam la Jocurile Olimpice, la Michael Phelps, la cum este ridicat steagul tuturor celorlalţi campioni olimpici, cum i se ridică steagul şi am visat la acest moment. La 11 ani aveam tortul meu, a fost cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Adică eu de la 10-11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri şi dacă eu am reuşit, un băiat născut crescut în Pantelimon şi Titan, adică nimic special, dar de fapt este special, dacă eu am reuşit, un băiat complet obişnuit, absolut oricine poate, prin determinare, perseverenţă, muncă”, a declarat, după festivitatea de premiere David.

Medalia de aur cucerită de Popovici la 200 m liber îi va aduce 140.000 €
Medalia de aur cucerită de Popovici la 200 m liber îi va aduce 140.000 €

Aşa cum recunoaşte, chiar dacă a fost o cursă extrem de strânsă, a ştiut că a câştigat imediat ce a atins plăcuţa de finiş. Iar emoţiile au fost atât de puternice încât nu şi-a dat seama cum de a reuşit să nu plângă de fericire.

„­Mi-am dat seama că am câştigat când am atins plăcuţa, pentru că ele au nişte lumini pe ele, dacă atingi primul e o singură lumină, al doilea două lumini, al treilea trei lumini şi am văzut instant că sunt primul. Euforie, lacrimi şi la mine, nu sunt eu cel mai deschis, dar am plâns şi eu, când am dat primul interviu celor de la TVR. Îmi dădeau lacrimile, inclusiv pe podium, m-am abţinut cu greu”, a mai spus el.

Toyota C-HR 30.000 euro
Toyota C-HR 30.000 euro

Succesul său nu este doar unul istoric – el a cucerit prima medalie olimpică de aur a înotului masculin românesc –, ci şi unul recompensat pe măsură de România. Pentru că în ţara noastră, fiecare medalie de aur aduce campionilor un premiu de 140.000 de euro din partea COSR.

Conform legii premiul este de 70.000 de euro, dar preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român poate dubla valoarea acestuia şi este evident că o va face, aşa cum este normal.

În plus, David va primi şi două maşini de lux. Una dintre ele va veni din partea unuia din sponsorii COSR, Toyota.

Conform celor declarate în primăvară de Mihai Covaliu, şeful olimpismului, fiecare medaliat de la JO va primi câte o Toyota Hybrid C-HR, modelul diferind în funcţie de culoarea medaliei.

Hyundai Ioniq 550.000 euro
Hyundai Ioniq 550.000 euro

Cel mai probabil, campionii olimpici vor primi o maşină care valorează peste 30.000 de euro. În plus, ieri, Fundaţia Ţiriac a anunţat că va premia fiecare campion olimpic român cu o superbă maşină electrică Hyundai Ioniq 5, ultimul model.

Aceasta este estimată la 50.000 de euro. Acestor premii li se vor adăuga şi cele venite din partea clubului Dinamo, acolo unde este legitimat, dar şi din partea sponsorilor.

Atacă titlul şi la 100 m liber

Victoria lui David Popovici a fost urmărită cu sufletul la gură și de foștii mari campioni ai României. Cea mai frumoasă declarație după succesul lui David i-a aparținut lui Ion Țiriac.

Fostul președinte al COSR a fost martor al succesului chiar din bazinul parizian, iar la final a declarat: „Băiatul şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi. O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe”, a declarat omul de afaceri.

David a fost campion mondial și în proba de 100 m liber. Foto: Profimedia
David a fost campion mondial și în proba de 100 m liber. Foto: Profimedia

Într-adevăr, David ne poate aduce mari bucurii în continuare, pentru că el concurează și în proba de 100 m liber.

Ieri, el se calificase cu al treilea timp în semifinalele probei, iar aseară, după închiderea ediției, a înotat pentru calificarea în finala programată diseară, de la ora 23.22 și care va fi în direct la Eurosport și TVR.

Copilăria campionului, în imagini

Aşa cum a mărturisit după cucerirea medaliei de aur, David nu a fost decât un „băiat complet obişnuit, născut crescut în Pantelimon şi Titan”. Iar fotografiile pe care chiar el le-a postat de-a lungul timpului pe contul de Instagram dovedesc că a avut o copilărie fericită. Iată în continuare câteva imagini cu micuţul David, un copil care pe atunci doar visa la Jocurile Olimpice.

Foto: Instagram/ David Popovici
Foto: Instagram/ David Popovici

În 2009, David avea 5 ani şi începuse înotul de aproape un an. Era un copil ca toţi copiii, care iubea să se joace cu prietenii şi în zăpadă.

Foto: Instagram/ David Popovici
Foto: Instagram/ David Popovici

La primele concursuri de înot mergea cu bucuria copilului care vrea să descopere cât mai multe despre sportul pe care începea să-l iubească.

Foto: Instagram/ David Popovici
Foto: Instagram/ David Popovici

David nu a exagerat cu nimic atunci când spunea că a fost un copil ca toţi copiii. Dovadă, această fotografie în care se prostea în faţa aparatului de fotografiat cu inocenţa specifică vârstei.

Foto: Instagram/ David Popovici
Foto: Instagram/ David Popovici

La vârsta de 10 ani începea să câştige primele concursuri. La finalul unuia dintre ele, organizat de Ion Ţiriac, la Stejarii, a fost premiat de marea Nadia Comăneci.

Foto: Instagram/ David Popovici
Foto: Instagram/ David Popovici

În primii ani ai adolescenţei, cam între 14 şi 17 ani, David făcea furori pe marginea bazinului prin pletele sale devenite celebre şi graţie unei reclame ce a rulat mult timp pe posturile de televiziune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net