Cățelul Adelinei Ungureanu, cel mai înfocat fan al naționalei de volei

9 iunie 2022 13:07   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naționala feminină de volei a României a reușit să se califice în semifinalele Golden League, o performanță unică de la apariția competiției în acest format. Adelina Ungureanu, liderul echipei noastre, a avut un motiv special să joace bine contra Ungariei.

Disputată la Alexandria, în fața unui public senzațional, partida cu Ungaria, din ultima etapă a Grupei C a Golden League, a fost câștigată cu scorul de 3-0 (25-20, 25-21, 25-13) de echipa României. Pentru Adelina Ungureanu, singura stranieră din lot – joacă de trei ani în cel mai puternic campionat din lume, cel italian – partida a fost una cu însemnătate specială: și-a putut revedea părinții, dar și câinele, pe Kubush. În vârstă de 10 luni, acesta e un labrador ciocolatiu și a fost ”echipat” corespunzător, cu o eșarfă tricoloră la gât. ”Abia așteptam să-i văd și pe ai meci, care îmi lipsesc foarte mult când sunt în Italia, dar să-mi văd și cățelul, pentru că nu l-am mai văzut de la începutul cantonamentului. A venit cu mine din Italia, am făcut 4 zile pe drum ca să-l aduc. Am plecat de la Botoșani cu tatăl meu și m-am întors de acolo în România. Eu am rămas la Alexandria și el a mers mai departe acasă”, a declarat Adelina.

Ea a explicat și cum i-a ales numele. ”Mă uitam la un serial în care era vorba despre o persoană foarte agresivă, dură, dar în momentul în care vorbea cu mama sa, Kuba, la telefon, îi spunea mereu: <<Kubush, ce mai faci, cum ești?>> Se înmuia când vorbea cu mama lui și mi s-a părut foarte drăguț contrastul ăsta dintre viața lui dură și momentul în care vorbea cu părinții”, a explicat jucătoarea care la fiecare contract pe care îl semnează are o clauză referitoare la permisiunea de a locui împreună cu cățelul în apartament.

Antrenorul naționalei nu și-a mai văzut fiul de șase luni

În sport, performanța cere sacrificii, iar voleibalistele au simțit asta pe propria piele. Dacă voleibalistele dau câte o fugă de la Alexandria la București pentru a-și susține exemenele din sesiune, selecționerul și-a văzut fiul în ultimele 6 luni doar pe convorbirile video. Noul antrenor, spaniolul Guillermo Naranjo, era foarte bucuros de succes, chiar dacă asta înseamnă să mai amâne cu o săptămână revederea cu fiul său, pe care nu l-a mai văzut de 6 luni! ”Nu mi-am văzut fiul de 6 luni, așa că abia aștept să merg acasă și să îmi petrec vacanța cu el și cu familia, acasă, la soare. El are 8 ani și din păcate nu am putut fi alături de el la ziua lui, care a fost pe 17 mai”, a declarat Guillermo Naranjo.

Pentru multe dintre componentele naționalei cantonamentul se suprapune cu sesiunea, așa că ele mai fac uneori și naveta de la Alexandria la București. ”Sunt nevoită să fac niște drumuri la București în ziua cu examenul și să mă întorc înapoi la antrenamente. E puțin cam greu, dar mă descurc. Am noroc că antrenorul nostru e foarte înțelegător”, a declarat Denisa Ionescu, care e în anul I la ASE, la marketing.

Tocmai am terminat anul trei de psihologie la Universitatea din București. E foarte greu. E foarte stresant, e foarte puțin timp, este foarte greu să dai 100% în ambele domenii, dar trebuie. E un sacrificiu foarte mare, care nu știu dacă se vede din afară, cât de greu e pentru noi”, spune și Iuna Zadorojnai, studentă în anul trei la Psihologie și titulară pe postul de universal în naționala de volei a României.

Absolventă a liceului bucureștean ”Tudor Vianu”, Iuna (21 de ani) știe exact și cum îi va arăta scurta vacanță dintre terminarea campaniei din Golden League și startul pregătirii pentru calificările la Campionatul European: ”Planurile mele pentru vacanța asta sunt simple: trebuie să-mi susțin examenul de licență la facultatea de psihologie și după aceea trebuie să dau admiterea la Master. Sper să am timp să dau o fugă și la mare și gata, asta a fost vacanța”, spune ea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe