David Popovici, discurs plin de modestie, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație

22 iunie 2022 20:04   Alte sporturi

David Popovici a cucerit miercuri, 22 iunie, medalia de aur la proba de 100 m liber, desfășurată la Budapeste. Tânărul care a scris o nouă filă de istorie pentru natația din România a avut un discurs de modestie și a subliniat că speră că i-a făcut pe toți românii mândri prin performanța sa. 

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100. La doar 17 ani, David Popovici a reușit să intre în istorie prin performanța sa. Luni, 20 iunie, David obținuse medalia de aur și în proba de 200 de metri liber. 

Citește și: Secretele lui David Popovici, primul campion mondial al României la înot 

În toată istoria acestei competiții, doar un singur om a mai reuși să câștige probele de 100 de metri și de 200 de metri ale aceleiași ediții. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru la campionatul desfășurat la Belgrad în anul 1973. 

David Popovici, discurs plin de modestie, după dubla de la Mondiale

După ce și-a trecut în palmares încă o victorie impresionantă, adolescentul de doar 17 ani a avut un discurs plin de modestie și a menționat că speră că toți românii sunt mândri de reușita sa pentru care s-a antrenat din greu. Întrebat cum va reacționa și cum se va comporta acum că numele său va fi cunoscut de o lume întreagă, David a oferit un răspuns surprinzător.

Vezi și: David Popovici este de neoprit. A stabilit un nou record mondial!

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca mine", a declarat David Popovici. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe