Descătușare de emoții la Cluj: Gabriela Ruse, singura româncă din semifinale

21 octombrie 2023 7:49   Alte sporturi

Gabriela Ruse (188 WTA) e pe val la Cluj-Napoca, acolo unde pare de neoprit: sportiva de aproape 26 de ani s-a calificat, vineri, în semifinalele de la Transylvania Open, fiind singura româncă din penultimul act al competiției dotate cu premii în valoare totală de 259.303 dolari.

Beneficiara unui wild-card, jucătoarea de tenis a învins-o pe columbiana Emiliana Arango (118 WTA), scor 6-1, 0-6, 6-1, după o partidă care a durat o oră şi 45 de minute, iar seturile au fost câştigate fără drept de apel. Tenismena a savurat din plin victoria, având o descătușare de emoții la finalul partidei, urmând să urce până pe locul 144 în ierarhia mondială a tenisului feminin. 
„Nu-mi vine să cred, sunt atât de bucuroasă! A fost un meci atât de greu, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Sunt foarte mândră de ceea ce am făcut! â Nu mi-am dorit să ajung la trei seturi, dar ea a jucat foarte bine, în setul secund nu a avut aproape nicio greșeală, am încercat să-mi dozez cât pot de mult energia. Nu mă gândesc încă la titlu, mă bucur de ceea ce se întâmplă și că voi juca încă un meci”, a fost reacția emoționată a româncei. 

Urmează să o înfrunte pe cea care a eliminat-o pe Ana Bogdan

Astfel, Gabriela Ruse a consemnat cel mai bun rezultat al său, în acest an, în faţa unei adversare care a avut evoluţii bune, în ultima vreme. În vârstă de 22 de ani, adversara româncei venea după un sfert de finală la turneul WTA 1.000 de la Guadalajara, la care le-a învins pe Anastasia Potapova (28 WTA), Sloane Stephens (39 WTA) şi Taylor Townsend (80 WTA).
Pentru reușita ei, Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 11.275 de dolari, iar pentru un loc în finala Transylvania Open se va duela, sâmbătă, cu jucătoarea spaniolă Rebeka Masarova (67 WTA), care a eliminat-o în sferturi pe Ana Bogdan (73 WTA). 
Competiția se desfășoară, în perioada 14-22 octombrie, urmând ca lupta pentru trofeu să se dea, duminică, la Cluj-Napoca. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe