Ei vor reprezenta România la Cupa Mondială de Rugby pentru amatori
În Franța este deja o tradiție ca în timpul marile competiții disputate în această țară să se desfășoare și întreceri similare pentru amatori. La fel se întâmplă și cu Cupa Mondială de rugby, care se află în plină desfășurare. O reprezentantă a României va fi prezentă la Cupa Mondială pentru amatori.
În paralel cu Cupa Mondială aflată în plină desfășurare, în perioada 23-30 septembrie va avea loc primul Festival Mondial al Rugby-ului Amator! Ca și în competiția mare, și aici, România va avea o reprezentantă. Aceasta este Asociația Sportivă “Gentlemeni Fără Principii” Rugby Club (GFP RC), care a fost invitată să participe la această primă ediție a Cupei Mondiale de Rugby la nivel amator, competiție organizată de către Asociația Festival Mondial de Rugby Amator (AFEMORA), sub egida Comitetului SUD France și a Federației Franceze de Rugby.
Formatul competiției este identic cu cel al Cupei Mondiale de Rugby care se va desfășura în acest an tot în Hexagon, între 08 septembrie – 28 octombrie. Vor fi 16 națiuni participante confirmate, echipe de club din Noua Zeelandă, Franța, Belgia, Uruguay, Țara Galilor, Australia, Georgia, SUA, Africa de Sud, Scoția, Tonga, Anglia, Japonia, Argentina, Chile și România. Acestea au fost împărțite în 4 grupe.
Competiția va începe sâmbătă, 23 septembrie, cu meciurile din grupe și va continua pe parcursul a opt zile. Acesta este un turneu de rugby în XV masculin destinat jucătorilor amatori, care nu sunt plătiți pentru a practica meseria de rugbyst.
România (RC GFP) a fost desemnată în grupa B, alături de reprezentantele din Africa de Sud (Hamilton Sea-Point RFC), Scoția (Oban Lorne Rugby) și Tonga (Kolomotua). Partidele grupei B se vor disputa în zulele de 23 și 24 septembrie, în localitatea Saint-Raphael. Celelalte meciuri se vor juca în orașele Port de Bouc (grupa A), Arles (grupa C) și Saint Maximin (grupa D).
Sferturile de finală vor avea loc la Manosque și Sisteron, joi, 28 septembrie. Turneul de clasificare (28 septembrie), semifinalele și finalele (30 septembrie) vor avea loc la Digne les Bains.
Delegația României e formată din 36 de persoane
Pentru această competiție, delegația echipei noastre, GFP RC, va fi formată din 36 de persoane. Dintre acestea, 30 sunt jucători, iar 6 persoane fac parte din staff-ul tehnic, însă la nevoie pot intra oricând pe teren pentru a suplini lipsa cuiva din echipă.
„Sunt emoționat și în egală măsură onorat pentru rolul pe care îl voi îndeplini la Cupa Mondială acela de a coordona echipa în teren în meciurile care vor urma. Sper să trag echipa după mine, dar sunt conștient că am nevoie de sprijinul coechipierilor în momentele importante din competiție. Vreau să mulțumesc tuturor membrilor GFP pentru încrederea acordată și sper ca această experiență extraordinară să ne motiveze pentru a putea reprezenta România și rugby-ul de nivel amator. Obiectivul nostru este să promovăm rugby-ul pentru ca majoritatea să afle că nu este nevoie să devii jucător profesionist, este suficient să practici acest sport cu pasiune și dedicare. Prin acest exemplu ne dorim să inspirăm pe toți cei care vor să aibă o alternativă”, a declarat Mădălin Baraulea, căpitanul GFP. Trebuie menționat că, fiind amatori, fiecare dintre jucători și-a luat concediu de la serviciu pentru a putea reprezenta România!
Lotul GFP pentru această competiție
Pilieri: Mădălin BARAULEA (cap.), Andi CĂPUȘANU, Constantin ȘTEFĂNESCU, Cătălin DRĂGOI, George STANCIU, Costin ANGHEL
Taloneri: Ștefan CEAUȘU, Valentin Eugen BADEA, Adrian Mădălin ȚALĂ
Linia a II-a: Cristian MOCANU, Cristian FERARU, Cristian Iulian NEGOESCU, Dan Valentin BELCEA
Linia aIII-a: Bogdan TELICEANU, Octavian GINGHINĂ, Marius IOSIF, Dan NĂSTASE, Marian MIHAI, Andrei ILIESCU, Cătălin CORDUNEANU, Liviu MAMOC, Constantin IVANCIU
Mijlocași la grămadă: Cristian CROITORU, Alexandru Daniel CĂPUȘANU, Marius Ovidiu IONIȚĂ
Mijlocași la deschidere: Pompiliu Constantin PETCU, Alexandru Cristian COMĂNESCU
Aripi: Iosif EVA, Mihai BÂRĂ, Alexandru MATEI, Dragoș Florian CIOLAN, Nicolae Cătălin MOISE
Centri: Răzvan EREMIA, Florin BUJOR, Mircea MAVRODIN, Ionuț BALABAN
Fundaș: George Andrei PETCU
Colectiv tehnic: Alexandru LUPU (antrenor-jucător), Marcel CĂPUȘANU, George Paul CLAPĂ