Cea mai bună veste pentru rugbyști: România, calificată oficial la Cupa Mondială

România a primit vestea pe care o aștepta de atâta vreme: este calificată în mod oficial la Cupa Mondială de rugby din 2023! Nimic nu mai poate schimba asta. 

image
Surugiu are șansa de a juca din nou la Cupa Mondială (FOTO: Sportpictures)

O veste minunat─â venit─â de la forul mondial de┬árugby: s-au ├«ncheiat toate procedurile legate de apelul Federa┼úiei Spaniole de Rugby ├«n cazul sanc┼úiunilor primite ca urmare a folosirii unui juc─âtor ce nu ├«ndeplinea condi┼úiile de eligibilitate. Apelul forului iberic a fost respins, astfel c─â Rom├ónia este calificat─â ├«n mod oficial la Cupa Mondial─â din 2023! ÔÇŁStejariiÔÇŁ vor juca ├«n Grupa B, al─âturi de Africa de Sud, Irlanda, Sco┼úia ┼či echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urm├ónd s─â dispute meciurile la Bordeaux ┼či Lille. Rom├ónii vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urm├ónd s─â ├«nt├ólneasc─â apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Sco┼úia pe 30 septembrie ┼či echipa┬ácalificat─â┬áca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

Alin Petrache: ÔÇŁNu este un cadou, este un loc ob╚Ťinut prin munc─âÔÇŁ

ÔÇ×Suntem bucuro┼či c─â Rom├ónia a revenit la Cupa Mondial─â de Rugby ┼či este ├«n acest moment singura na┼úional─â masculin─â a ┼ú─ârii noastre care particip─â la un eveniment global. Nu trebuie s─â diminu─âm cu nimic meritul juc─âtorilor pentru c─â ei au dus echipa Rom├ónia ├«ntr-o pozi┼úie calificabil─â, s─â nu uit─âm c─â ├«n toamn─â urma s─â particip─âm ├«n Fran┼úa la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care ├«l primim, este un loc pe care echipa l-a ob┼úinut prin munc─â. Eforturile au fost uria┼če ┼či trebuie s─â le mul┼úumim juc─âtorilor, antrenorilor ┼či tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate ├«n ultimii ani. Situa┼úiile nu au fost cele mai bune ├«n aceast─â campanie de calificare. Dac─â v─â reaminti┼úi am ├«nceput ├«n 2021 antren├óndu-ne prin malluri ┼či f─âr─â un teren clar de antrenament ┼či de meci, cu ├«nt├órzieri bugetare, mult─â birocra┼úie ┼či pu┼úin─â predictibilitate, cu Federa┼úia amendat─â c─â nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie ┼či cu o schimbare a genera┼úiilor. Tocmai de aceea este important─â aceast─â calificare. Revenind la Cupa Mondial─â, vom evolua ├«ntr-o grup─â extrem de grea cu campioana mondial─â Africa de Sud, Irlanda, Sco┼úia ┼či probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a ob┼úine cel pu┼úin o victorie. Avem nevoie de sus┼úinere din partea tuturor, urmeaz─â o perioad─â lung─â de preg─âtire ├«n care echipa na┼úional─â are nevoie de lini┼čte, de stabilitate, de cele mai bune condi┼úii. Stadionul Na┼úional de Rugby Arcul de Triumf va fi baza central─â a preg─âtirii Stejarilor pentru Cupa Mondial─âÔÇŁ, a declarat Alin Petrache, pre┼čedintele FRR.

În luna aprilie, World Rugby anunţa oficial sancţiunile primite de Spania drept consecinţă a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin Van Den Berg), sancţiuni impuse ca urmare a deciziei Comisiei Independente numite de forul mondial. Federaţia Spaniolă de Rugby a făcut apel la această decizie, care a rămas neschimbată. Astfel, România se califică direct la Cupa Mondială din 2023, iar Portugalia merge la turneul de recalificare ce are loc în noiembrie în Franţa.

├Än cadrul procedurilor f─âcute ├«n acest caz, Federa┼úia Rom├ón─â de Rugby a fost reprezentat─â de societ─â┼úile de avocatur─â Freshfields Bruckhaus Deringer (avoca┼úi Rhodri Thomas ┼či Felix Schaaf) ┼či ┼óuca, Zb├órcea & Asocia┼úii (avoca┼úi Cornel Popa ┼či Dan Cristea).

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

C─âlin Hagima ┼či Roxana Neme┼č sunt foarte ferici┼úi ├«mpreun─â jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vl─âdu╚Ťa lup─âu png
Olivia Newton John ╚Öi John Travolta, apropia╚Ťi ╚Öi ├«n 1978, c├ónd abia ap─âruse filmul ÔÇŁGreaseÔÇŁ jpeg
tragedie cobadin jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
image
image
image
image
adrien rabiot jpg
Catalin Chirila, Facebook jpg
Florentin Pera, Facebook jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
CSU Craiova, Sportpictures jpg
catalin chirila jpg