Rugbyștii francezi au pierdut în Sena trofeul Turneului celor Șase Națiuni!

După ce au scris istorie în actuala ediție a Turneului celor Șase Națiuni, pe care au câștigat-o fără înfrângere, rugbyștii francezi s-au făcut de râs la petrecere: ei au pierdut trofeul în apele Senei!

Trofeul de 7 kilograme a stat doar câteva ore în posesia francezilor (FOTO: EPA)
Trofeul de 7 kilograme a stat doar câteva ore în posesia francezilor (FOTO: EPA)

Conform cotidianului „L'Equipe”, victoria obținută sâmbătă seara, cu scorul de 25-13 (18-6) în faţa naţionalei Angliei, pe „Stade de France”, a declanșat o fiestă care s-a terminat în dimineața zilei următoare, la un restaurant de pe o barjă de pe Sena. Euforia a fost atât de mare încât, în vânzoleala de acolo – a fost o petrecere cu 500 de personae! -, cineva, nu se știe cine, ar fi scăpat trofeul în apele Senei! Și, cum acesta are 7 kg, fiind din argint, s-a dus direct pe fundul fluviului. „Trofeul a avut o seară frumoasă. Eu nu l-am avut toată seara, dar ştiu că a ajuns în Sena, la ora 6:00 dimineaţa. Nu am alte informaţii, nu ştiu unde se află”, a declarat unul dintre titularii Franței, Damian Penaud, la Canal Plus, conform agerpres.ro.

Trofeul are 7 kilograme și e din argint

Denumit ”The Triple Crown” (Tripla Coroană), trofeul s-a acordat de la începuturile competiției, dar până în 2006 a fost doar ceva simbolic. Abia din 2006 el a căpătat o formă fizică, atunci când Royal Bank of Scotland, principalul sponsor al competiției, a angajat firma Hamilton & Inches să creeze un trofeu care să simbolizeze Tripla Coroană. 

A rezultat o cupă de argint de 7 kilograme,, cu o înălțime de 75 de centimetri și placată cu cifra 6, din aur, pe ambele mânere. De asemenea, pe cupă mai sunt, stilizate, tot din aur, un balon de rugby și o coroană. Artiștii au muncit peste 200 de ore pentru a realiza această bijuterie pe care francezii au scăpat-o în fluviu.

Franţa a reușit să câștige Turneul celor Şase Naţiuni după o aşteptare de 12 ani, realizând totodată al zecelea Grand Slam din istorie, adică a terminat neînvinsă competiția, care mai reunește la start naționalele Angliei, Scoției, Țării Galilor, Irlandei și Italiei. Victoria cu Anglia a fost, astfel, doar ultima dintr-o serie care a mai cuprins alte patru succese: 37-10 cu Italia, 30-24 cu Irlanda, 36-17 cu Scoţia și 13-9 cu Ţara Galilor. 

Victoria de la ediția din acest an a fost oarecum anunțată de ocuparea locului secund în edițiile 2020 şi 2021.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg