Final de drum pentru Simona Halep: românca, eliminată de la Hong Kong

3 octombrie 2024 11:46   Alte sporturi

Simona Halep (1130 WTA) și-a încheiat parcursul la Hong Kong, turneu la care revenise, săptămâna aceasta, după o pauză de mai bine de patru luni. În vârstă de 33 de ani, sportiva originară din Constanța a fost eliminată, joi, în turul doi al turneului la turneul de categorie WTA 125 cu premii de 115.000 de dolari.

Românca a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova (78 WTA), în vârstă de 26 de ani, cu scorul de 6-2, 6-1 - adversara ei s-a impus în primul set după 33 de minute, iar în al doilea după 30 de minute.

Ce urmează în programul fostului lider mondial din tenisul feminin

Totuși, Halep rămâne cu victoria de a fi revenit pe teren, după o accidentare care „a chinuit-o” câteva luni, iar prezenţa în optimile de finală de la Hong Kong este recompensată cu 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA. Mai departe, fostul lider mondial din tenisul feminin va evolua şi la turneul WTA 250 din Hong Kong, care va avea loc în perioada 26 octombrie-3 noiembrie.
Înapoi în timp, înainte de turneul de la Hong Kong, ultima dată românca a jucat la jumătatea lunii iunie într-un meci demonstrativ la Cluj-Napoca. Oficial, însă, cea din urmă partidă e consemnată pe 15 mai, când românca a abandonat în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi - pentru Halep era al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii, după o perioadă considerabilă de suspendare în urma acuzelor de dopaj. Înainte de victoria din prima sa rundă de la Hong Kong, reușita anterioară se petrecuse în urmă cu 777 de zile - pe 17 august 2022, Halep o învingea pe rusoaica Anastasia Potapova, în primul tur al întrecerii WTA 1000 de la Cincinnati, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe