#Jocurile Olimpice Paris 2024

Mama Mihaelei Cambei: „O așteptăm cu tort, cartofi pai și aripioare”

13 august 2024 16:08   Alte sporturi

Mihaela Cambei, vicecampioană olimpică la haltere, a fost nu doar portdrapelul României la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice, dar și vedeta delegației de sportivi care a revenit marți de la Jocurilor Olimpice. A fost așteptată la aeroport de mama, tatăl și bunicul ei. Click! a vorbit în premieră cu mama campioanei noastre.

Click!: În primul rând felicitări pentru reușita fiicei dvs! Cum v-ați simțit când ați văzut-o pe Mihaela pe podium cu medalia la gât?

Mama Mihaelei Cambei: Fericită. Eram acasă și, când am văzut-o, am plâns. Eram cu niște prieteni de familie, ne-am strâns cu toții să urmărim momentul acesta. Când am văzut-o pe ea bucuroasă, acolo, a fost ceva de nedescris.

Bănuiesc că evenimentul a fost trăit și de persoanele apropiate, prieteni, toți vecinii din Dofteana. 

Toți vecinii, părinții, cunoștințele ne-au sunat să ne felicite! A fost un moment foarte emoționant. Într-una a sunat telefonul. Nu știam cum să reacționăm.

Unde o să o puneți această medalie?

În camera ei. La loc de cinste.

Ce înseamnă această medalie pentru dumneavoastră ca părinți care ați susținut pasiunea Mihaelei?

O bucurie mare în sufletele noastre și o încununare a efortului Mihaelei pentru că știu cât a luptat, cât a muncit și sacrificat pentru această medalie. Se antrenează de la vârsta de 10 ani, fără pauze, fără vacanțe. Se antrenează într-o sală modestă, cu multă ambiție și devotament. Două ore seara, trei-patru ore dimineața. Ea își făcea programul, dar nu știu exact să vă spun cum se antrena, decât că era mai mult plecată de acasă. Stătea mai mult în sala de antrenamente.

A trecut prin momente grele și a plâns pe umărul dumneavoastră? Sau are un prieten care să îi fie aproape?

Nici nu știu să vă spun foarte multe, pentru că nu a stat deloc lângă noi și cred că ne-a ferit să ne spună momentele mai puțin plăcute. Știm așa, vag că a avut probleme cu mânuța, că a mai fost și ea accidentată, dar nu ne spune chiar tot. A fost cu un băiat dar să știți că sportul a fost și este la ea pe primul loc. Nouă nu ne vorbește despre altceva.

Are vreun talisman norocos?

Are în portofel niște iconițe. E credincioasă fata noastră.

Cum a reușit Mihaela să-și urmeze și pasiunea și să meargă și la școală? Mai are frați?

Foarte bine! Le-a împăcat pe amândouă și a fost bună și la învățătură, și la sport. Îi place foarte mult matematica dintre toate materiile. Mihaela mai are o soră de 24 de ani care este căsătorită în Bacău, și un frate de 16 ani care face și el tot haltere. Face de opt ani, l-a luat în sală chiar Mihaela.

Cu ce o așteptați acasă pe Mihaela? Care este mâncarea ei preferată?

Frații ei nu sunt acasă. Deci va fi doar cu noi. Am venit să o întâmpinăm la aeroport cu bunicul și tatăl ei. Acasă o așteaptă un tort cu poza ei și mâncarea preferată: cartofi pai cu aripioare. De obicei are o alimentație strictă, are mare grijă să nu se îngrașe. Ăsta chiar e un răsfăț de sărbătoare.

O ultimă întrebare: vreau să știu cine cară sacoșele de cumpărături la dumneavoastră în familie?

Doar eu și soțul. Pe ea nu o lăsăm!

Mai multe