Sfârșit de JO2024. Mihaela Cambei a defilat cu tricolorul la ceremonia de final

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice au ajuns la final, după câteva săptămâni în care competiția din Franța, Paris, a ținut „prima pagină” a ziarelor lumii. Ceremonia de închidere a avut loc, duminică, flacăra olimpică fiind stinsă, urmând ca sportivii de pe întreg globul să-şi dea întâlnire peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde va fi cea de-a 34-a ediție.

Jocurile Olimpice de la Paris au ajuns la final (FOTO: EPA)
Jocurile Olimpice de la Paris au ajuns la final (FOTO: EPA)

La festivitatea de final, drapelul României a fost purtat de vicecampioana olimpică la haltere Mihaela Cambei și, spre deosebire de ceremnia de deschidere, de data aceasta au intrat pe Stade de France doar purtătorii de drapel, urmaţi de sportivi. Reamintim că, la festivitatea inaugurală a JO 2024, „tricolorul” a fost purtat de soţii Ionela şi Marius Cozmiuc.
România a încheiat Jocurile Olimpice pe poziția 23 în clasamentul pe națiuni - mult mai bine ca la precedentele două ediții, unde unde s-au consemnat locurile 46 (Tokyo 2020) și 47 (Rio 2016). 

România, nouă medalii olimpice

Primul loc în clasamentul pe medalii sunt Statele Unite ale Americii, cu un total de 111, dintre care 33 de aur, 39 de argint şi 39 de bronz, pe poziția secundă aflându-se China cu 83 de medalii, dintre care 33 de aur, 27 de argint şi 23 de bronz. Australia este pe trei, cu un total de 48 de medalii, dintre care 18 de aur, 16 de argint și 14 de bronz. „Aurul” a fost câştigat de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 de kilograme, iar „bronzul” a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și, în cele din urmă, de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol. 
Potrivit estimărilor făcute de francezi, aproximativ 11,2 milioane de oameni au luat parte la activitățile legate de JO2024, numărul acestora fiind apropiat de așteptările inițiale. Datele arată că, în proporție de 85%, sunt vizitatori francezi, restul fiind, în mare parte, americani, germani şi britanici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net