Marea campioană Chris Evert suferă de cancer ovarian în stadiul 1

15 ianuarie 2022 11:18   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Considerată a fi una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis din istorie, Chris Evert (67 de ani) a anunţat că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1. Americanca a câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi 3 titluri de Grand Slam la dublu.

Într-o postare pe Twitter care leagă un articol ESPN pe care Evert l-a scris împreună cu jurnalistul ESPN Chris McKendry, marea campioană a precizat că vrea să-şi împărtăşească diagnosticul şi povestea "pentru a-i ajuta pe alţii". "Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie”, a scris Evert într-o declaraţie postată pe Twitter. "Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament". Evert a adăugat că va apărea de acasă uneori în timpul transmisiilor ESPN a Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

Mare rivală a lui Evert, Martina Navratilova a comentat situația: "Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie. Eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât". Rivalitatea dintre cele două campioane a început în 1973 şi a durat aproximativ 15 ani, fiind considerată drept cea mai mare din istoria sportului. Cele două s-au confruntat în 14 finale de turnee majore.

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a devenit la 14 ani campioană la categoria sa de vârstă. Pe când avea 15 ani, ea a învins-o pe jucătoarea clasată pe locul 1 în lume la acea vreme, australianca Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord. Americanca a devenit jucătoare profesionistă când a împlinit 18 ani, în 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea s-a întâlnit şi a învins-o pentru prima dată pe Navratilova, într-un eveniment profesionist la Akron, Ohio.

La doar patru ani de la debutul carierei sale profesionale, Chris Evert a devenit prima sportivă care a câştigat un milion de dolari în premii. De asemenea, a fost prima sportivă care a găzduit "Saturday Night Live", în 1989, în acelaşi an în care s-a retras. Şase ani mai târziu, Evert a fost inclusă în International Tennis Hall of Fame, devenind al patrulea sportiv ales în unanimitate.

Chris Evert a câștigat 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: din 1974 până în 1978, în 1980 şi 1981. Ea a devenit comentator şi analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deţine şi astăzi. vert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander. Ea lucrează la Academia de Tenis Evert din Boca Raton, Florida.

Mai multe