Chris Evert: «Simona are şanse să câştige titlul»

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a fost desemnată  cap de serie nr. 6  la turneul parizianFoto: Getty Images
Simona Halep a fost desemnată cap de serie nr. 6 la turneul parizianFoto: Getty Images

Simona Halep este cotată printre jucătoarele cu cele mai mari şanse la cucerirea titlului la Roland Garros, iar asta nu o spun doar fanii ei, ci şi specialiştii. ”Adevărul” a stat de vorbă cu una dintre cele mai mari jucătoare din istore, Chris Evert.

Chris Evert, de 18 ori câştigătoare de Grand Slam, crede că Halep are o şansă la Roland Garros dacă nu îşi mai pierde cumpătul pe parcursul partidelor. ”Am văzut-o la Madrid, am văzut-o şi pe hard în SUA, dar cred că pe zgură are mai multe şanse să câştige primul Grand Slam al carierei. Îmi amintesc foarte bine finala de acum doi ani cu Şarapova, a fost cu o mână pe trofeu. Trebuie să rămână la fel de pozitivă ca şi la Madrid, să stea în joc şi să nu-şi piardă cumpătul. La fel ca Muguruza, cred că Halep are momente când se pierde, se enervează. Dacă se adună, rămâne calmă şi îşi păstrează energiile, cu acel plus de putere al ei poate să fie acolo sus. Serviciul îi merge mult mai bine, e mai puternic şi mai plat, îmi place de ea, o văd în imediata apropiere a Serenei ca şanse de succes”, a declarat Chris Evert.

Colegă de generaţie cu actualul manager al Simonei, Virginia Ruzici, Chris Evert a făcut, la cererea ”Adevărul”, şi o paralelă între cele două românce. “Virginia era mai puternică mental, nu renunţa niciodată. Dar Simona e o jucătoare mai bună decât a fost Virginia”.Evident, nu putea fi ocolită relaţia dintre Darren Cahill şi Simona Halep. Chris Evert spune că poate reprezenta o problemă faptul că cei doi nu sunt mereu împreună la antrenamente.  ”Poate fi o problemă că nu sunt împreună 24 de ore din 24, însă depinde mult de fiecare jucător. Poate că în zilele în care nu se văd vorbesc câte trei ore la telefon, nu avem de unde ştii. E foarte important ce simte jucătorul. Nu cred că Becker stă zi de zi cu Novak Djokovic. Numele mari au nevoie de antrenor doar în momentele delicate, să intervină pe latura emoţională, afectivă, motivaţională. Repet, depinde de jucător, cum se simte el mai confortabil”, a declarat Chris Evert.În final, americanca a prezentat şi favoritele sale pentru această ediţie a turneului de la Roland Garros: ”Serena e incredibilă, a câştigat la Roma după săptămâni întregi în care n-a jucat. În urma ei, văd un grup de trei jucătoare care se pot impune la Roland Garros: Halep, Kerber şi Azarenka”, a spus Evert.

Chris Evert o vede pe Halep printre  favoritele actualei ediţii de la Roland Garros
Chris Evert o vede pe Halep printre favoritele actualei ediţii de la Roland Garros

Adrian Ungur și Simona debutează duminică

Turneul de la Roland Garros debutează duminică (22 mai) cu meciurile de pe tabloul principal, iar doi români se vor număra printre protagoniști. Adrian Ungur, care a venit din calificări, va juca împotriva olandezului Igor Sijsling, venit pe tabloul principal din postura de lucky loser. Partida lor este programată prima, de la ora 12.00, pe terenul 17.00. Spre seară va debuta la Roland Garros și Simona Halep. Cap de serie 6, aceasta va juca în jurul orei 18.00, contra japonezei Nao Hibino. Luni vor juca Irina Begu (contra lui Mattek Sands) și Alexandra Dulgheru (cu Yanina Wickmayer). Turneul este transmis în direct la Eurosport.

1 halep20 halep gettyimages jpeg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net