Mihai Leu, accident în timpul raliului din Târgu Mureș! Doi copii au fost răniți

2 iulie 2022 12:39   Alte sporturi

Sâmbătă, 2 iulie, pilotul Mihai Leu a fost protagonistul unui accident. Participant la circuitul de curse Super Rally Târgu Mureș, Mihai Leu a pierdut controlul volanului și a ieșit din decor, accidentând doi copii aflați în public. 

În ultima manșă a competiției de la Târgu Mureș, monopostul lui Mihai Leu a scăpat de sub control, în timpul unui viraj, a lovit un parapet, iar ulterior a accidentat minor doi copii aflați în public. Pilotul nu a suferit răni. 

Ar putea să te intereseze și: Cât de slăbit este Mihai Leu, după lupta cu cancerul de colon 

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit la Antena 3 despre accidentul în care a fost implicat Mihai Leu și a ținut să facă o serie de precizări. În primul rând, Titi Aur susține că nu a fost vorba despre un accident, ci despre o simplă ieșire din decor.

Titi Aur a ținut să explice ce s-a întâmplat în timpul raliului 

„Vreau să corectez, în primul rând nu a fost un accident, ci a fost o ieșire în decor. În automobilismul sportiv, aceste lucruri sunt permise. Mihai a mers și merge de fiecare dată, ca un adevărat campion, doar pentru locul I, se luptă pentru locul I. Locul I în automobilism înseamnă să fii mereu la limită, să treci puțin peste limită.

Vezi și: Titi Aur ne spune care sunt greșelile majore pe care le fac șoferii bolizilor 

Poate s-a trecut puțin peste limită, a derapat un pic prea mult pentru un monopost, a venit foarte tare pentru o astfel de mașină. O astfel de mașină nu-ți dă senzația de viteză, imaginați-vă că este o mașină de circuit. O astfel de ieșire în decor este permisă, este ca un fotbalist este faultat și cade. E o mică ieșire, dar acele garduri protejează spectatorii, iar spectatorii sunt mai în spate, nu chiar lângă garduri.

Este practic o fază de joc și de fiecare dată Mihai a mers pentru locul I. Să observăm că este circuit, este totul protejat, este închisă circulația. Asta nu înseamnă că în același loc, după ce s-a terminat cursa, putem face aceleași lucruri și după competiție”, a explicat Titi Aur. 

Mihai Leu s-a întors ca pilot în automobilismul sportiv în 2017, după o pauză de 10 ani, perioadă în care s-a implicat în special în organizarea de evenimente sportive. Acesta a câştigat sezoanele 2019 şi 2020 la Categoria I de la viteză în coastă, iar în anul 2021 şi-a adjudecat titlul de viccampion la super rally.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe