Mike Tyson, acuzat că ar fi violat o femeie în limuzină. Ce urmează acum

25 ianuarie 2023 14:37   Alte sporturi

Unul dintre cele mai marcante nume ale boxului mondial, fostul pugilist Mike Tyson este acuzat că ar fi violat o femeie într-o limuzină, în anii 1990, după ce a cunoscut-o într-un club de noapte din Albany.

Presa internațională relatează că Mike Tyson i-ar fi povestit femeii, pe când erau în club, despre o petrecere şi i-ar fi propus să-l însoțească, iar apoi, în limuzină, ar fi molestat-o. Între timp, lucrurile au ieșit la suprafață și femeia l-a dat în judecată pe fostul boxer, daunele cerute ridicându-se la suma de cinci milioane de dolari. Victima a fost ajutată de o lege din New York, care spune că, începând din noiembrie 2022, pe parcursul unui an, orice persoană care a suferit agresiuni sexuale, în urmă cu oricât timp, poate să-și caute dreptatea în instanță - chiar dacă, în alte situații, fapta s-ar fi prescris. Femeia a invocat sechele fizice şi, mai ales, psihice, care au urmărit-o pe tot parcursul vieții, până acum, iar cazul este pe rol.

O viață sub semnul dependențelor

Deocamdată, Mike Tyson nu a reacţionat la această acuzaţie. Interesant este că, din păcate, fostul sportiv nu este implicat la primul scandal de acest fel. Înapoi în timp, în anul 1992, fostul sportiv a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol, doar că a fost eliberat condiționat, după ce a ispășit trei ani de detenție. Născut la Brooklyn, în 1966, Mike Tyson a avut o copilărie şi o adolescenţă cu probleme, înainte de a deveni campionul incontestabil la categoria grea, în anii '80. După timpul petrecut în închisoare, Mike Tyson nu a reușit să își păstreze titlurile - în 1996 a fost învins de Evander Holyfield și, de-a lungul vieții, s-a luptat cu depresia și dependența de diverse substanțe, nereușind să-și găsească echilibrul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe