O mai recunoști pe Taylor Townsend? A fost interzisă la US Open din cauza greutății

14 noiembrie 2022 15:29   Alte sporturi

Taylor Townsend, 26 de ani, a revenit pe terenul de tenis, după ce a născut, în 2021. Jucătoarea luptă de ani buni cu kilogramele în plus, iar 2022 pare să fie anul în care sportiva a ajuns la cea mai bună formă fizică, din cariera ei.

În urmă cu zece ani, nu a fost primită la US Open

În 2012, Taylor Townsend, a fost pusă într-o postură neplăcută, atunci când organizatorii US Open i-au refuzat participarea jucătoarei, aceasta fiind supraponderală. Oficialii turneului au spus că sunt preocupați de sănătatea acesteia, pe termen lung.

În 2019, Taylor Townsend a surprins o lume întreagă atunci când a întrerupt brusc aventura Simonei Halep la turneul american, deși românca o învinsese în fiecare meci disputat.

Născută la Chicago, în 16 aprilie 1996, Taylor are 1,70 m înălțime, este stângace și a câștigat în jur de 2,7 milioane de dolari din tenis. În 2012, ca junioară, ea a s-a impus în turneul de la Melbourne, la simplu, înregistrând victorii și la dublu la Australian Open, Wimbledon și US Open. Tot atunci a fost și campioană mondială ITF de junioare. 

Ca senioară, la turneele de Mare Șlem a înregistrat cea mai bună performanță la Roland Garros în 2014, când a fost eliminată în ”16”-imi de finală, la simplu. Anul trecut, a câștigat primul titlu WTA la dublu, la Indian Wells. 

De când mă știu nu mi s-a dat nicio șansă. Când aveam 2 ani am fost exclusă dintr-un program de tenis, iar directorii le-au spus părinților mei că sunt grasă, leneșă și de neantrenat. Cum pot oamenii să determine asta la un copil n-am nicio idee. Am devenit profesionistă la 15 ani și la scurt timp după m-am lovit de niște probleme pe care nici nu mi le puteam imagina. Am aflat că mama mea fura bani de la mine și folosea premiile câștigate și sponsorizările pentru beneficiul personal. Asta mi-a zguduit lumea deoarece m-am simțit trădată și pierdută, dar m-a învățat multe lecții! Faptul că mi s-a spus nu, că nu aveam imaginea unei jucătoare de tenis, că am fost făcută de râs la nivel internațional, că m-am confruntat cu o depresie, cu probleme de încredere, toate mi-au dat puterea să mă ridic în picioare și să îmi gestionez viața”, povestea Taylor Townsend, în urmă cu doi ai, citată de Digisport.ro

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe