O persoană a pătruns pe teren și a întrerupt finala Medvedev - Nadal

30 ianuarie 2022 12:08   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Aflată în curs de desfășurare, la Melbourne, finala masculină a ediției 2022 a Australian Open a fost întreruptă de o persoană care a pătruns pe teren! Daniil Medvedev a câștigat primele două seturi (6-2, 7-6), iar Rafa Nadal a reușit să revină în meci (6-4 în actul cu numărul 3). În acest moment se dispută setul numărul 4. 

În setul 2 al disputei s-a petrecut un incident mai rar văzut la meciurile de tenis din circuitul mondial. Într-un moment în care Nadal se pregătea să servească, un spectator a izbutit să pătrundă pe teren! Ceea ce a stârnit reacția ostilă a publicului. Oamenii de ordine au izbutit să-l imobilizeze pe intrus, care a fluturat o eșarfă pe care scria ”Opriți detenția refugiaților!”.

Persoana a fost scosă de pe teren, iar partida s-a reluat fără alte incidente.

În tenisul mondial, măsurile de protecție a jucătorilor au fost înăsprite după ce jucătoarea Monica Seles a fost înjunghiată de un spectator. S-a întâmplat în 30 aprilie 1993, la Hamburg, unde disputa un meci din sferturile de finală cu bulgăroaica Magdalena Maleeva. Într-o pauză, Gunter Parche, un fan obsedat de Monica Seles, a alergat din tribune și a lovit-o cu un cuțit, în zona omoplatului, provocându-i o rană cu o adâncime de 1,5 centimetri. Seles a fost transportată la spital și a avut nevoie de câteva săptămâni pentru a-și reveni. Jucătoarea a refuzat să revină pe teren în următorii doi ani.

Gunter Parche a stat circa 6 luni în arest preventiv, iar justiția din Germania a stabilit că acesta avea probleme psihice. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și tratament psihologic.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe