Perioada de rebeliune s-a încheiat: Emma Răducanu are un nou antrenor

17 decembrie 2022 10:42   Alte sporturi
Ultima actualizare:

După ce, anul acesta, s-a dovedit a fi unul cu provocări pentru britanica Emma Răducanu (76 WTA), britanica a reușit să se înțeleagă cu un antrenor pentru a se pregăti, în vederea lui 2023.

Este vorba de germanul Sebastian Sachs, potrivit „The Guardian”, cei doi fiind acum într-o perioadă de probă. La cei doar 30 de ani ai săi, neamțul a mai pregătit-o și pe jucătoarea elvețiană Belinda Bencic (12 WTA), care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a mai lucrat cu bielorusa Viktoria Azarenka (26 WTA), fostul număr 1 mondial din clasamentul WTA. 

„M-am confruntat cu multă adversitate”

Emma Răducanu se află, în prezent, la Abu Dhabi, unde a efectuat un antrenament înaintea meciului demonstrativ cu Ons Jabeur (2 WTA), de la Mubadala World Tennis Championship. Sportiva tunisiană s-a impus cu 5-7, 6-3, 10-8.
Practic, Sebastian Sachs este al cincilea antrenor pe care Emma Răducanu îl are în tenis, în mai puțin de doi ani. Anterior, rând pe rând, s-au perindat Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz şi Dmitri Tursunov. Ultimul dintre ei a decis să încheie relația contractuală, invocând niște „semnale de alarmă”, pe care nu le putea ignora și declarând: „Emma este absolut minunată, dar este un proiect pe cel puţin un an”.
2022 i-a adus Emmei Răducanu mai multe accidentări, încheietura mâinii stângi punându-i probleme în repetate rânduri și aducându-i numeroase critici. „M-am confruntat cu foarte multă adversitate din partea multora în acest an. S-au spus atât de multe lucruri despre mine, care nu sunt adevărate. Trebuie să mă obișnuiesc cu astfel de lucruri -atât cu publicitate venită la pachet odată cu câștigarea US Open-, cât și cu criticile, chiar dacă de multe ori sunt nefondate. Atenția care mi-a fost acordată a fost enormă”, declara sportiva britanică. Pentru Emma Răducanu, 2023 va începe în Noua Zeelandă, la turneul ASB Classic, de la Auckland, programat între 2 și 8 ianuarie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe