Primul aur pentru David Popovici la Campionatele Europene de juniori

5 iulie 2022 18:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Dacă fotbalul nu prea mai oferă motive de mândrie națională, pe lângă tenis și handbal își face loc, ușor-ușor, din nou înotul. Cel mai recent, echipa României a câştigat, marți, medalia de aur în proba de ştafetă masculin 4x100 m liber, la Campionatul European de natație de juniori. Cursa a fost una plină de adrenalină, țara noastră duelându-se pentru mult râvnitul prim loc cu echipa Marii Britanii.

Pentru reușita echipei masculine a României au pus umărul David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu – în această formulă au cucerit medalia de aur la competiția desfășurată la Otopeni.

David Popovici a înotat chiar în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi. Apoi, au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii. În cele din urmă, în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră în poziția de lider absolut.

Grație celor patru sportivi, România s-a clasat pe primul loc, având un timp de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, iar contracandidatei, echipei din Marea Britanie, i-a revenit locul doi, podiumul fiind întregit de Italia.

„A fost o strategie foarte bună. Mă bucur că am avut puterea să ne sincronizăm atât de bine. E un câștig muncit împreună. E mult mai greu decât mă așteptam, e altceva. Publicul m-a energizat foarte tare, mi-a dat un mare boost de încredere. Mă bucur că pot reprezenta o echipă atât de frumoasă și de puternică”, a spus David Popovici, dublu campion mondial la seniori.

Grație acestei performanțe, România și-a îmbogățit palmaresul cu prima medalie la această ediție a Campionatului European de natație pentru juniori. La feminin, echipa formată din Bianca Costea, Irina-Ana Preda, Anastasia Bako și Rebecca-Aimee Diaconescu a reușit să ocupe locul cinci, cu timpul de 3 minute, 48 de secunde şi 37 de sutimi. Competiţia feminină a fost câştigată de Italia, fiind urmată de Franţa  şi Germania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe