Strategia neîmplinită a lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Ultima actualizare:

David Popovici, 17 ani, i-a atras atenția miliardarului Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, el reușind să îl impresioneze prin perseverența transpusă în performanță.

David Popovici a devenit cel mai popular român, de câteva zile, tânărul sportiv reușind să aducă bucurie în sufletul fiecărui român, după ce a cucerit două medalii de aur în cadrul Campionatelor Mondiale.

Voia să îl trimită să se antreneze în SUA

Ion Țiriac a dorit să îi intermedieze tânărului campion antrenamente în Statele Unite ale Americii, dar strategia fostului mare tenismen nu s-a mai materializat, transmite AS.ro

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Citește și: Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!”, a relatat Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR, despre discuția purtată cu Camelia Potec, managera Federației de Natație din România.

Ion Țiriac și Camelia Potec sunt apropiați, cei doi fiind văzuți destul de des împreună, chiar și la diverse evenimente.

Până la urmă, nici nu a mai fost nevoie de antrenamente suplimentare, întrucât David Popovici, un veritabil fenomen, a reușit să depășească toți competitorii.

La Budapesta, miercuri, 22 iunie 2022, David s-a impus cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, impunându-se pe ultimii metri și intrând în istorie.

Record din 1973, depășit de David

Misiunea lui era foarte dificilă, pentru că, în istoria Mondialelor, „dubla” 100 m – 200 m a fost reușită o singură dată, chiar la prima ediție, în 1973.

Vizualizez foarte mult cursele înainte și îmi imaginez absolut orice scenariu care se poate întâmpla, stau în pat cu o noapte înainte sau cu câteva ore înainte, simt cum o să împing cu piciorul în blockstart, vizualizez tribuna plină, zgomotul, îmi imaginez tot, și cred că asta mă ajută să mă pregătesc și să fiu exact în momentul ăla și să nu mă ia absolut nimic prin surprindere.

Citește și: Mesajul Nadiei Comăneci pentru David Popovici! Prima postare a campionului mondial

Cursa de azi a fost exact cum îmi imaginam. Nu mi-am imaginat niciun timp, însă mi-am imaginat o cursă bună, pe care o câștig, pentru că asta îmi doresc, bineînțeles”, și-a explicat propria strategie sportivă, David Popovici, la finalul cursei câștigătoare de la Budapesta, conform Lead.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net