Dani Oțil, mesaj tulburător pentru David Popovici: «Ne cerem scuze»

Ultima actualizare:

David Popovici, fenomenul incontestabil al natației, a devenit dublu campion mondial, miercuri la Budapesta, unde a făcut istorie, după ce a câștigat a doua medalie de aur la actuala ediție a campionatelor. Cu această ocazie, Dani Oțil i-a transmis un mesaj tulburător și în același timp relevant sportivului de 17 ani. 

image

Dani Oțil a avut un discurs foarte puternic pe social-media, în care a criticat faptul că înotul a ajuns în atenția presei din România, abia după ce rezultatele excepționale ale lui David Popovici au uimit mass-media din afară, încă de la Campionatele Europene de anul trecut.

Trebuie să citești și: David Popovici, discurs plin de modestie, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație

Anul acesta, în cadrul Campionatelor Mondiale de înot de la Budapesta, înotătorul David Popovici a făcut istorie la doar 17 ani, după ce s-a clasat pe primul loc, atât la proba de 200 m, cât și la cea de 100 m. Prezentatorul TV Dani Oțil consideră că publicul român nu știe să aprecieze cu adevărat o astfel de performanță și nici nu conștientizează semnificația răsunătoare a victoriei adolescentului de 17 ani. 

Nu rata: Nu e om, este ”torpilă”! David Popovici, al doilea titlu mondial

Oțil atrage atenția asupra condițiilor groaznice în care se află bazinele de înot din România și a fondurilor aproape inexistente alocate natației și tuturor celorlalte sporturi. Din aceste motive prezentatorul consideră că dublul-campion mondial David Popovici este un fenomen nu doar pentru talentul și munca sa, ci pentru că a învins un întreg sistem, ce nu i-a oferit nimic. 

,,Scuze, David Popovici! In numele meu, al colegilor de media care si-au adus aminte abia acum ca avem si sportul intitulat înot in România. Te vom peria doua săptămâni. Apoi, daca ratezi o finala sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acu un an.

Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri. Noi la Neatza am făcut prea puțin…Ne cerem scuze pt felul in care arată bazinele din România.

Ne cerem scuze pentru ca nu ți-am oferit nimic, dar acum iti cerem. Tu vei lua poate argint, cândva… Noi te vom întreba de ce nu aur… Tu vei lua bronz… Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa daca te doare ceva sau daca mai suporți sa te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club.

O sa uitam orele tale de antrenament, munca părinților tai, etc… Ne va interesa sa ai steagul pe casca. Si sa il tragi prin apa pe ala de il pune grafica tv. Tu sa nu ne bagi in seamă. Semnează cu sponsori, câștiga bani, apari in reclame. Nu ne datorezi nimic.

Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la tine. Tu ești superman. Nu pt ca ai bătut recorduri. Pt ca ai bătut sistemul. Noi suntem 20 de milioane. Lucram de 30 de ani la un sistem care sa te încurce. Sa te bată. Ne-ai bătut. Scuze, David Popovici!”, a transmis Dani Oțil pe Instagram.

David Popovici, performanță istorică la Campionatele Mondiale de la Budapesta

David Popovici a atins o performanță istorică la Campionatele Mondiale de la Budapesta, când sportivul de 17 ani a câștigat proba de 100 m, cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, după ce a cucerit locul întâi și la proba de 200 m. 

David a devenit astfel cel de-al doilea înotător din istorie care a reușit această dublă victorie la Campionatele Mondiale, primul care a mai realizat o astfel de performanță a fost Jim Montgomery, în cadrul primei ediții, din 1973. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net