Acesta e secretul ”Rechinului” David Popovici: ce face în timpul curselor

David Popovici, câștigător a patru medalii de aur la Cupa României de la Târgoviște, se pregătește pentru o vară de foc. În 3 luni va concura în 4 competiții majore: două campionate mondiale și două europene. Cel mai bun înotător din țară și-a dezvăluit unul dintre cele mai bine ținute secrete: cântă în timpul curselor!

image
David Popovici a fost înotătorul anului 2021 în Europa (FOTO: Arhivă personală)

Voi merge la  Mondialele de seniori, Europenele de juniori, Europenele de seniori și Mondialele de juniori. Pot spune că am o vară fierbinte”, spune David, marea revelație a natației mondiale anul trecut.

La jumătatea lui iunie, sportivul de 17 ani va da piept cu cei mai buni înotători din lume, la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta! „M-am pregătit și mă pregătesc intens, nu cred că ar fi un vis prea îndepărtat să spun că vreau să mă apropii cât mai mult de cea mai înaltă treaptă a podiumului”, recunoaște puștiul care are un mod propriu de a se încărca pozitiv în timpul antrenamentelor: „Ascult muzică, fie înainte, după sau uneori și în timpul antrenamentului, îmi iau boxa și o pun pe culoar. Ascult Subcarpați foarte des, au melodii care îmi plac, melodii care îmi dau starea potrivită și melodii pe care le mai și fredonez în anumite probe lungi”, a dezvăluit Popovici din intimitatea unui mare campion.

image
David Popovici e marea speranță a înotului românesc

David are și o carte preferată care i-a marcat copilăria: ”Am acest răspuns încă de când eram mai mic pentru că nu cred că am mai citit o carte care să mă prindă atât de mult și, deși am citit-o când eram mai mic, a rămas în sufletul meu,<< Singur pe lume>> de Hector Malot”, spune el.

David Popovici vrea să renunțe o perioadă la telefonul mobil

Chiar dacă e doar un adolescent, el e gata să ia o decizie pe care nu mulți tineri de ziua lui ar putea să o respecte: va renunța o perioadă la telefon. El îi spune ”detoxifiere”! „Dacă voia cineva să dea de mine, mai repede dădea prin ai mei. A fost o detoxifiere foarte bună! Și vara asta voi face la fel pentru că urmează foarte multe competiții, cu un program plin și cred că mediul online nu mă ajută”, recunoaște David, ocupantul locului 4 la Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Tokyo.

De când a începutul înotul de performanță, David a știut că vrea să fie cel mai bun și pentru asta muncește în fiecare zi! Tânărul spune cu zâmbetul pe buze că pentru el toate zilele sunt la fel. „Pentru omul de rând, o zi din viața mea poate părea plictisitoare, dar orice sportiv de performanță mă înțelege. Zilele mele decurg simplu, am câte două antrenamente, sală, apoi școală, mai am teme de făcut, proiecte. Îmi petrec timpul și cu prietenii, pentru că nu pot să rămân chiar în rutina asta, trebuie să mă mai rup puțin din ea. E plictisitor, plin, dar merită tot, merită orice sacrificiu”, spune el cu convingerea tânărului care știe că are de cucerit lumea.

Își așteaptă prietenii la Europenele de juniori de la Otopeni

În ceea ce privește mâncarea, el spune că are câteva feluri de preparate pe care le-ar mânca în fiecare zi. „Îmi place lasagna, îmi place sushi, mă feresc de Fast Food dar cred că oricui îi place...”, spune el.

La începutul lui iulie, David va fi prezent la Europenele de juniori care vor avea loc în premieră istorică în România, la Otopeni. „Va fi un concurs plin, cred că voi concura în mai multe probe, multe ștafete. Îmi doresc să vină foarte multă lume să ne vadă, îmi doresc să dea pe afară bazinul de prieteni și îmi doresc să îi fac pe toți cei din tribună să simtă că înoată și ei lângă mine. Vreau să le ofer emoții cu adevărat nu doar eu, ci și colegii mei în ștafete”, a mai declarat pentru Sports Net David Popovici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

dani otil gabriela prisacariu
romanca rechin 1 png
Romaniţa Iovan şi Iulian Gogan jpeg
FotoJet jpg
andreea banica
printul harry profimedia 0685156749 jpg
romanca rechin 2 png
Andreea, Cristi Balan
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
simona halep birmingham jpg
colaj accident british grand prix jpg
colaj eugenie bouchard jpg
octavian popescu jpeg
mihai leu campionatul national de raliu jpeg
roland stanescu jpg