David Popovici a fost desemnat “Newcomer of the Year”

Revista ”Swimming World Magazine” l-a desemnat pe sportivul dinamovist David Popovici (17 ani) drept ”Newcomer of the Year”. Această distincţie îl răsplăteşte pe înotătorul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune într-un an calendaristic.

popovici david epa efe w 57071516 jpg
David Popovici a strălucit prin rezultate și evoluții în 2021 (Foto: EPA-EFE)

Publicația mai sus citată și-a justificat alegerea în felul următor: ”În 2021 nu au lipsit nou-veniţi remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primeşte premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenţei şi naturii uimitoare a performanţelor sale de top”.

În mai, la Roma, David Popovici a cucerit patru medalii şi a stabilit două recorduri mondiale la Campionatul European de juniori. La Roma bucureșteanul a câștigat ”aurul” la 50 de metri (22,22 s), 100 m liber (47,30 s) și 200 m liber (1:45,95), precum și ”argintul” cu ştafeta României de 4x100 m liber (3:19,93), alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, el a mai obținut anul acesta o medalie de aur la CE de seniori în bazin de 25 m şi un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

El s-a rermarcat încă de la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, din 2019, când a fost și cel mai medaliat sportiv român la acea competiție. Atunci, el a cucerit „aurul” la 100 m liber și „argintul” la 50 și 200 m liber. Drept recompensă, la Ceremonia de închidere a competiției, David a fost desemnat portdrapelul României.

A început să înoate pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale

Născut la București, în 15 septembrie 2004, David Popovici a început să practice înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv „Lia Manoliu” din București, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale. După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea, sub îndrumarea căreia și-a perfecționat tehnica. La 10 ani a cucerit primul său titlu național la înot.

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Odesa este din nou atacată cu drone kamikaze FOTO Facebook jpg
Anamaria prodan captura video webp
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg