David Popovici a fost desemnat “Newcomer of the Year”

Revista ”Swimming World Magazine” l-a desemnat pe sportivul dinamovist David Popovici (17 ani) drept ”Newcomer of the Year”. Această distincţie îl răsplăteşte pe înotătorul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune într-un an calendaristic.

David Popovici a strălucit prin rezultate și evoluții în 2021 (Foto: EPA-EFE)
David Popovici a strălucit prin rezultate și evoluții în 2021 (Foto: EPA-EFE)

Publicația mai sus citată și-a justificat alegerea în felul următor: ”În 2021 nu au lipsit nou-veniţi remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primeşte premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenţei şi naturii uimitoare a performanţelor sale de top”.

În mai, la Roma, David Popovici a cucerit patru medalii şi a stabilit două recorduri mondiale la Campionatul European de juniori. La Roma bucureșteanul a câștigat ”aurul” la 50 de metri (22,22 s), 100 m liber (47,30 s) și 200 m liber (1:45,95), precum și ”argintul” cu ştafeta României de 4x100 m liber (3:19,93), alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, el a mai obținut anul acesta o medalie de aur la CE de seniori în bazin de 25 m şi un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

El s-a rermarcat încă de la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, din 2019, când a fost și cel mai medaliat sportiv român la acea competiție. Atunci, el a cucerit „aurul” la 100 m liber și „argintul” la 50 și 200 m liber. Drept recompensă, la Ceremonia de închidere a competiției, David a fost desemnat portdrapelul României.

A început să înoate pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale

Născut la București, în 15 septembrie 2004, David Popovici a început să practice înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv „Lia Manoliu” din București, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale. După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea, sub îndrumarea căreia și-a perfecționat tehnica. La 10 ani a cucerit primul său titlu național la înot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net