”Rechinul” David Popovici a ”mușcat” din adversari la Naționalele de natație

Ultima actualizare:

Revelația delegației României la Jocurile Olimpice la natație, David Popovici, a făcut legea la Campionatul Național de Natație în bazin olimpic, desfășurat la Bacău. Sportivul a cucerit 4 titluri de campion, după ce și-a demolat concurența în probele de 50 m, 100 m, 200 m și 400 de metri liber. De asemenea, a primit trofeele pentru locul I la general la categoria Open și la categoria Tineret.

David Popovici vrea o medalie și la Mondiale (FOTO: EPA)
David Popovici vrea o medalie și la Mondiale (FOTO: EPA)

Pe lângă performanțele din apă, David a fost și lider de galerie! Atunci când nu a concurat și-a încurajat colegii care se pregăteau să ia startul. „Am urlat cât de tare am putut, bine că gâtul meu a rezistat, a avut doi ani de pauză și încă nu am răgușit”, a mărturisit, mândru, David.

Campion mondial de tineret, ocupantul locului 4 la Jocurile Olimpice abia așteaptă să concureze, în vară, în țară, la Campionatele Europene de Juniori, care vor fi organizate la Otopeni. „Este o premieră și pentru mine și abia aștept să văd cum este să ai o tribună de 5 ori mai mare decât cea de aici, plină de spectatori”, recunoaște el. Și antrenorul său, Adrian Rădulescu, e la fel de încântat că acest concurs va avea loc în România. „E un privilegiu, pentru că în ultimii 2 ani am tot călătorit și să concurezi acasă este un plus pentru moralul tău ca și sportiv. Sperăm să reușim să aducem cât mai mulți oameni în tribună, mai mulți iubitori ai înotului și viitori iubitori ai înotului”, a declarat el pentru Sports Net.

La Campionatul Național de înot seniori, tineret și junior, desfășurat la Bacău, au participat aproape 450 de sportivi, lucru îmbucurător pentru Camelia Potec. Campioana olimpică din 2004 este acum președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern: “În perioada pandemiei nu intrau în bazinul de înot mai mult de 100 de oameni. Acum au fost aproximativ 450, ceea ce e extraordinar. Ne-am bucurat și de rezultate frumoase, de recorduri naționale la categorii de 14, 15, 16 ani, recorduri naționale de juniori și asta aduce și mai multă fericire în viața noastră. Mă bucur să văd că sportivii sunt bine, sănătoși, mă bucur să îi văd fericiți și încântați că pentru prima oară după doi ani avem plăcerea și bucuria să venim la o competiție de înot organizată în condiții normale”, a declarat ea.

David Popovici, alături de antrenorul său, la Naționalele de la Bacău (FOTO: Facebook)
David Popovici, alături de antrenorul său, la Naționalele de la Bacău (FOTO: Facebook)

Are un program foarte încărcat în 2022

Pentru cel mai bun înotător din România, Campionatul Național de la Bacău a fost prima competiție la care a participat din luna decembrie. În 2022, David va avea un program extrem de încărcat. „Sper ca acest an să fie cel puțin la fel de bun ca 2021. David a început acest an bine, acesta este primul concurs la care a participat. Avem un program încărcat, cu două ediții de Campionat European, unul de juniori unul de seniori, o ediție de Campionat Mondial de seniori, care e programat primul, în iunie, și Mondialele de juniori la finalul lunii august”, a dezvăluit Adrian Rădulescu programul sportivului său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteți urmări știrile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net