David Popovici, recompensat de Nicolae Ciucă. Ce sumă a primit sportivul de la Guvern

Ultima actualizare:

Într-un final, se pare că meritele sportive ale lui David Popovici vor fi recompensate. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că sportivul va primi 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului.

David Popovici a fost recompensat de Nicolae Ciucă cu suma de 1 milion de lei
David Popovici a fost recompensat de Nicolae Ciucă cu suma de 1 milion de lei

David Popovici a scris istorie la Budapesta, unde a stabilit două noi recorduri mondiale de viteză. Așadar, în urma performanțelor realizate de către tânărul de 17 ani, premierul Nicolae Ciucă a stabilit ca sportivul să fie răscumpărat cu suma de 1 milion de lei.

Totuși, conferința de presă în care a fost anunțată răscumpărarea lui David Popovici nu i-a fost declarată, în mod special, ci a avut în vedere anunțarea măsurile privind prețurile la carburanți. 

Află toate detaliile despre noile măsuri privind prețurile la carburanți: Premierul Ciucă, anunț important! Prețul carburantului va fi compensat cu 50 de bani pe litru

David Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Miercuri, el a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber.

David Popovici, noul campion al României

Chiar și așa, asta nu-l întristează pe David Popovici, tânărul care a devenit printre cele mai prețioase embleme sportive ale României. 

Acesta a reușit să performeze chiar și în ciuda salariului său foarte scăzut. Acesta primește suma de 7.000 de euro. Comparativ, un jucător de volei slab, de la un club sportiv din Galați, se bucură de același salariu. 

Citește mai mult despre acest subiect: Ce salariu are David Popovici? Un jucător slab de volei primește cât un campion mondial

Luni, sportivul a obținut aurul la proba de 200 de metri liber, în cadrul Campionatului Mondial de Natație, iar miercuri, acesta a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber. 

Astfel, David Popovici a devenit al doilea înotător campion la aceste două probe, care sunt din cadrul aceleiași ediții de campionat mondial. Primul sportiv care a reușit o asemenea performanță a fost Jim Montgomery, în 1973.

„Mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și că v-am făcut pe toți mândri”, a spus Popovici, plin de modestie, la finalul celei de a doua probe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net