Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

Ultima actualizare:

David Popovici a fost denumit ,,fenomenul" natației încă de anul trecut când a doborât mai multe recorduri și a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene din 2021. Anul acesta David a devenit dublu-campion mondial, o performanță istorică, totuși cine sunt părinții adolescentului de 17 ani, care l-au susținut necondiționat pe fiul lor?

image

Odată cu Mondialele de la Budapesta, istoria natației din România a devenit împărțită în două capitole, înainte și după ce sportivul de 17 ani, David Popovici, a devenit dublu-campion mondial, câștigând medalia de aur la proba de 200 m și la cea de 100 m. 

Citește și: David Popovici, discurs plin de modestie, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație

Această victorie a adus înotul românesc la un loc de cinste și probabil fiecare copil care face performanță în acest sport îl va avea ca punct de reper pe tânărul Popovici, atletul care la numai 17 ani a luptat într-un sistem potrivnic pentru a deveni cel mai bun din lume. 

David Popovici a relatat că a avut mereu parte de susținerea morală a părinților săi, Mihai și Georgeta Popovici, care au crezut în visul fiului lor de a face sport de performanță, chiar dacă o astfel de pasiune pare a fi condamnată la eșec, într-o țară ce oferă condiții extrem de precare în acest domeniu. 

Nu rata nici: David Popovici, de neoprit: a stabilit un nou record mondial

David a făcut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. La vârsta de 10 ani a făcut trecerea la sportul de performanță, iar atunci părinții i-au susținut decizia. 

Cu toate că puștiul a început să doboare recorduri încă de la vârsta de 10 ani, mama și tatăl său nu au pus niciodată presiune pe el. David a vorbit despre relația pe care o are cu părinții săi, anul trecut, când a participat la Olimpiada de la Tokyo.
„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani", a declarat David, potrivit GSP.ro

Părinții lui David fac parte din echipa de pregătire a campionului

Într-adevăr Mihai și Georgeta Popovici sunt foarte implicați în dezvoltarea fiului lor, David. Tatăl lui David este consultant independent pentru produse farma. 

Campionul a ajuns pentru prima dată în atenția publicului în urmă cu doi ani, pe când avea 15 ani și apărut într-o reclamă pentru un brand de suplimente alimentare. 

Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici (sursa Facebook)
Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici (sursa Facebook)

La vremea aceea, David arăta complet diferit, avea părul lung, cu plete ondulate, însă aceași ambiție de fier când vine vorba de marea sa pasiune, înotul. 

Mama lui David, Georgeta Popovici, joacă de asemenea un rol extrem de important în ceea ce privește pregătirea tânărului campion. Ea a lucrat în asistență socială, dar a făcut și cursuri de ofițer anntidoping pentru a înțelege mai bine reglementările din domeniul sportului de performanță vis-a-vis de aceste substanțe, relatează sursa citată. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net