Ion Țiriac, îmbrăcat ca un boschetar, cerșind pe stradă. Gestul surprinzător al fiului miliardarului

O imagine cu miliardarul Ion Țiriac face furori pe rețelele de socializare, căci bărbatul a renunțat la costumele de mii de euro și a fost surprins îmbrăcat modest, ținând o pancartă în mână, în timp ce stătea la cerșit.

stanga
dreapta
ion tiriac cerseste jpg
ion tiriac GettyImages 169854848 jpg
ion tiriac simona halep jpeg
ion tiriac jpeg
codin maticiuc și mihai bendeac
codin maticiuc
2 codin maticiuc 1 jpg jpeg
8 codin maticiuc 8 jpg jpeg
ion tiriac jpg

Fiul lui Ion Țiriac, Ion Ion, a complotat cu fostul băiat de oraș Codin Maticiuc și este pregătit să își „falimenteze” tatăl. Fondatorul mișcării „Spitale publice din bani privați” a relatat întreaga întâmplare pe contul său de Instagram și, în doar 5 ore, aproape 12.000 de persoane au apreciat postarea în care unul dintre puținii miliardari ai României apare în postura unui… cerșetor!

CITEȘTE ȘI:  Ion Țiriac Jr., declarație superbă pentru Ileana Lazariuc! Cei doi și-au mărturisit sentimentele

Totuși, cauza este una nobilă, căci fiul său cel mare s-a angajat să dubleze donațiile care se fac către fundația care se ocupă de cauzele promovate de Codin Maticiuc. Mai mult, în cazul în care sumele care se adună în luna iunie sunt satisfăcătoare pentru ambele părți implicate în această campanie, Ion Ion promite să continue inițiativa și în lunile următoare.

NU RATA: Ce condiții le impune Codin Maticiuc managerilor de spital? «Binele se face cu zgomot»

Dialogul savuros dintre Ion Alexandru Țiriac și Codin Maticiuc

„Luna trecută m-a sunat Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion.

 - Auzi, cum stai cu activitatea la #spitalepublicedinbaniprivati?

- Păi cum știi, renovam o secție la Fundeni după ce am mai făcut una, instalam un lift la Piatra Neamț, facem...

- Știu, știu, că urmăresc. Cum stai cu strângerea de fonduri?"

Aici fac o pauză. Ce îi spui unuia din familia Țiriac când te întreabă cum stai cu banii? (…)  Cum o dai nu e bine cu miliardarii ăștia! Tot în pauza asta menționez (împotriva dorinței lor) că această familie și fundația lor au mai donat cauzei mele prin care renovez spitale și încă o data o sumă considerabilă fundației Metropolis atunci când m-au văzut organizând centre de refugiați ucraineni. Îmi cer scuze domnilor Țiriac, senior și junior, că încalc clauza de confidențialitate impusă de ei dar e relevant pentru ce urmează. Reiau.

VEZI ȘI: Ion Țiriac e mai sărac! Cine sunt cei mai bogați români și din ce au făcut avere

" - Păi cum să stau, boss, așa și așa. Ne mișcăm!

- Prin sms strângi ceva?

- Cum să nu? Suntem organizația care strângem bani mai mult de la entități private decât de la companii.

- Perfect atunci, facem așa: ce strângi din sms-uri de la oameni toată luna iunie, fundația Țiriac dublează suma și ți-o donează să renovezi o secție de pediatrie. Dacă merge bine, repetăm asta în decembrie și tot așa."

Nu mai știu ce am zis pentru ca am avut un blackout pe loc. Știu ce o să ziceți acum, ca nah, suntem români în România: "să dea dom'le barosanii ăștia banii să renoveze ei și sa ne lase pe noi în pace". Aici poate ar trebui să vă spun cât și ce fac ei căci fac multe altele dar n-o s-o fac acum.

În concluzie, ajutați-ma să-l fac pe domnul Țiriac puțin mai sărac decât este printr-un simplu sms cu textul "FACEM" la 8845. Pentru fiecare sms dat astăzi voi donați doi euro și familia Țiriac mai pune 2. Ține toată luna iunie treaba asta și dacă avem rezultate fundația Țiriac își reînnoiește curând oferta. Ajutați-mă să renovez secții pediatrice pe banii lui Țiriac. Pe el nu-l deranjează”, a scris Codin Maticiuc, pe Instagram.

Familia Țiriac, recunoscută pentru actele de caritate pe care le face

După cum a povestit și Codin Maticiuc, acesta nu este prima ocazie cu care Ion Țiriac și copiii săi donează sume considerabile către diferite cauze. Spre exemplu, chiar înainte de Crăciun, miliardarul a investit aproape jumătate de milion de euro în diferite produse pentru oamenii nevoiași. Apropiații săi au transmis, la momentul respectiv, că afaceristul a achiziționat diferite alimente, mâncare caldă sau deserturi, fiecare pachet având o valoare de 100 de euro. 4000 de persoane au beneficiat.

Mai mult decât atât, Ion Țiriac a donat 150 de milioane de euro pentru a construi o bază sportivă de ultimă generație în orașul Otopeni. Locația va cuprinde, printre altele, terenuri de tenis, piscină olimpică acoperită și sală de gimnastică. Totodată, afaceristul spune că nu mai are niciun ban, căci și-a donat întreaga avere fundației pe care a creat-o în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
cristina dorobantu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub laura cosoi png
cristina dorobantu
Oana si Mioara Roman jpg
kylie jenner foto mare jpeg
cub andreea esca (1) png
4 britney spears 5 jpg jpeg