#Jocurile Olimpice Paris 2024

România, o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Mihaela Cambei a obținut argintul la haltere

7 august 2024 20:05   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În prima săptămână a Jocurilor Olimpice, România a obținut șapte medalii, majoritatea fiind aduse de sportivi deja bine cunoscuți pentru performanțele lor. Astăzi a venit și cea de-a opta. 

David Popovici, de exemplu, a confirmat așteptările și a câștigat medalii în probele de 100 și 200 de metri liber, demonstrând încă o dată că este un favorit al competiției.

De asemenea, canotajul, sportul în care România a avut mereu rezultate remarcabile, a contribuit la acumularea de medalii.

Cu toate acestea, foarte puțini se așteptau ca echipa României să câștige o medalie olimpică la haltere. Cu toate acestea, acest lucru s-a întâmplat miercuri seara, iar performanța a fost cu adevărat surprinzătoare.

Mihaela Cambei a reușit o performanță imensă

Mihaela Cambei, o sportivă în vârstă de 21 de ani, originară din Dofteana (Bacău), a impresionat în finala categoriei de 49 kg. În proba de smuls, Cambei a dominat, ridicând 93 de kilograme, ceea ce i-a oferit un avantaj considerabil înainte de proba de aruncat.

În acel moment, a fost evident că Mihaela avea șanse mari de a urca pe podium, având un avans de 4 kilograme față de următoarele concurente, Hou din China (89 kg) și Khambao din Thailanda (88 kg).

În proba de aruncat, Mihaela Cambei a continuat să strălucească, reușind să ridice 106 kg la prima încercare, 110 kg la a doua și 112 kg la ultima încercare.

Cu un total de 205 kg, performanța sa a fost suficientă pentru a-i asigura medalia olimpică, chiar dacă medalia de aur a fost câștigată de Hou, care a realizat un record olimpic cu 117 kg la ultima încercare.

Argintul câștigat de Mihaela Cambei este extrem de valoros, așa cum au subliniat și comentatorii Eurosport, citați de Adevarul.ro, realizare vine după ce, în 2023 și 2024, Cambei a fost campioană europeană la Erevan și Sofia.

Mai multe