Cea mai bună halterofilă din Europa e o româncă: cine este Mihaela Cambei

Titlul de cea mai bună halterofilă din Europa, raportat la anul 2023, a fost câștigat de o româncă, Mihaela Valentina Cambei. În vârstă de 21 de ani, sportiva a cucerit nu mai puțin de trei medalii de aur, la categoria de 49 de kilograme, la Campionatele Europene de haltere. 

Mihaela Cambei, cea mai bună halterofilă din Europa (FOTO: Facebook)
Mihaela Cambei, cea mai bună halterofilă din Europa (FOTO: Facebook)

Românca este, de altfel, cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia de calificare olimpică - locul cinci la general: „Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023! Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că, într-adevăr, sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, a declarat românca după primirea distincției europene.

A cucerit „bronzul” la Jocurile Olimpice de Tineret

„Halterofila Mihaela Cambei, cea mai bună din Europa! Mihaela Cambei a fost premiată cu titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kg, la Campionatele Europene. Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia de calificare olimpică (locul 5 la genera), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).La masculin a ieşit învingător georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic.Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe)”, a notat și Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin intermediul paginii sale de Facebook. Născută la Bacău, Mihaela Cambei se mândrește în palmaresul său și cu o medalie de bronz, câștigată la Jocurile Olimpice de Tineret, disputate la Buenos Aires, în anul 2018.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net