Simona Halep s-a calificat în semifinale la Dubai

17 februarie 2022 17:40   Alte sporturi

Pentru Simona Halep, meciurile de la Dubai par partide de antrenament. Atât de ușor se impune jucătoarea noastră, deși e un turneu foarte puternic. Românca s-a calificat în semifinale.

În sferturile de finală, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-4, 6-3 pe tunisianca Ons Jabeur, numărul 10 mondial. Partida a durat o oră și 21 de minute și a fost la discreția jucătoarei noastre. 

Halep va evolua, vineri, în penultimul act, cu letona Jelena Ostapenko, locul 21 WTA. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum şi şi-au împărţit victoriile. Letona a câştigat French Open în 2017, după ce a trecut în finală, cu 4-6, 6-4, 6-3 de Halep, iar românca a învins-o pe Ostapenko câteva luni mai târziu, cu scorul de 6-2, 6-4, în semifinalele China Open. 

Calificarea în semifinalele acestui turneu de tenis este recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep: ”A fost un meci greu”

La finalul partidei, Simona Halep a declarat: "A fost un meci foarte greu. Chiar dacă a fost în două seturi, a fost mai greu decât arată scorul. Am avut în minte mult timp meciul din 2020, a fost atât de strâns şi am ştiut că trebuie să lupt până la final. Am fost concentrată pe ceea cea am avut de făcut şi am vrut doar să o împing înapoi, deoarece are un joc atât de bun şi loveşte puternic uneori. Nu știu dacă am forma pentru a câștiga turneul. E prea departe ca să mă gândesc la asta, dar e o plăcere să joc la Dubai. Am avut sentimente grozave mereu şi sunt foarte fericită să joc în faţa voastră din nou, vă mulţumesc! Am avut mereu o susţinere grozavă şi mă simt extraordinar aici", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona se află în căutarea celui de-al treilea titlu la Dubai, după cele cucerite în 2015 și în 2020.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe