Simona Halep, vis spulberat: eliminată în primul tur la turneul de la Hong Kong

28 octombrie 2024 12:40   Alte sporturi

Simona Halep nu reușește să-și găsească locul înapoi în tenis, românca ocupantă a locului 883 WTA fiind învinsă, luni, în primul tur al turneului de la Hong Kong, dotat cu premii de 267.082 de dolari.

La cei 33 de ani ai săi, sportiva originară din Constanța a cedat în fața chinezoaicei Yue Yuan (44 WTA), scor 6-3, 6-3, după o oră și 22 de minute. Totuși, Simona Halep s-a remarcat pe parcursul meciului, reușind să conducă, în setul doi, cu 3-0. Pentru prezenţa sa în primul tur la Hong Kong, turneu de categorie WTA 250, Halep va primi 2.890 de dolari şi un punct WTA. Comparativ, sportiva asiatică va primi pentru accederea în turul doi un cec de 4.040 de dolari şi 30 de puncte WTA.
Reamintim că, la începutul acestei luni, Simona Halep a fost la Hong Kong şi la turneul WTA 125, unde a fost eliminată în turul doi. De altfel, românca a revenit în octombrie, după o pauză de patru luni şi jumătate. Anterior, sportiva jucase, la jumătatea lunii iunie, într-un meci demostrativ la Cluj-Napoca, la Sports Festival - însă, oficial, nu mai evoluase, de pe 15 mai, când abandonase în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi. 

Încă-și mai caută echilibrul în tenis

Problemele de formă ale Simonei Halep au apărut în urma suspendării din circuitul de tenis din motive de dopaj - după ce a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), românca încă își mai caută echilibrul. Suspendată provizoriu încă din sport din toamna lui 2022 pe motive de dopaj, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe